I dag kan jeg friste med en god og enkel glutenfri kake med rismel, mandelmel og kokosmel. Glutenfri kake med mandel og kokosmel – Nok til 15cm × 15cm form. 50g mandelmel. 50g mandelmel
2 dl kvernet mandler (jeg bruker de fra mandelfabrikken i Altea, men kvern gjerne selv). 2 dl kvernet mandler (jeg bruker de fra mandelfabrikken i Altea, men kvern gjerne selv)
80g mandler eller mandelflak. 80g mandler eller mandelflak. Disse bakte to ganger italienske småkaker er svært kjent i verden, disse jeg har laget denne gangen, med sjokoladesmak er ikke så veldig vanskelige å tygge på, men vær forsiktig når du biter i dem … italienerne har en veldig smart måte å spise dem, bare dypt dem i krus med kaffe for et par sekunder, og de vil ble myke og møre
-mandelessens. Tilsett mandelessens med den siste. Så er det bare å nyte disse mandelcookiesen-bubblegum smaken og den rosa fargen gjorde dem ekstra populære hos ungdommen
70 gram hakkede mandler eller mandelmel om det er små barn som skal spise70 gram smør (la det stå fremme å bli litt mykt) eller kokosolje om man vil unngå meieriprodukter50 gram sukrin+ 2 gram stevia om man kjører lavkarbo eller kokosblomstsukker som jeg bruker (eller annen form for søtning etter smak, man må nesten prøve seg frem)4 egg1/4 ts uraffinert havsalt (om du bruker kokosolje istedet for smør, kan du godt ta litt mer salt)3/4 ts mandelessens (jeg bruker ikke dette og det går helt fint uten70 gram kokosmel110 gram kokosmasse eller grovt kokosmel fra Urtekram hos Meny
mandeltre i blomst MandlerMandler inneholder blant annetE vitamin som kalles foryngelsesvitaminet fordi det bidrar til å holde huden ung ved å beskytte hudcellene mot en for tidlig død
Lager du mandel karamellen på forhånd så tar det bare et par minutter å lage denne. Mandel karamell. Edward og jeg er hjemme alene idag og jeg synes vi fortjente en dessert etter middagen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.