Lystpå noe godt til helgen. Her kommer et tips til helgekosen. Jeg fylte muffinsene med Zero vaniljesaus, men da bør de spises med skje da det blir ganske flytende, men smaker kjempegodt
Dennelunchen bare elsker jeg. Lystpå noe sunt og digg til lunch. Enkel, sunn og god. Man kan legge til mye mer enn det jeg har lagt i den, om man for eksempel vil servere den til besøk eller liknende
Fikk en forferdelig baketrang, så da var det bare å invitere venninnerpå kakebesøk. )Her kommer oppskriften som jeg fant i et ukeblad for mange år siden
Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37C). Elt deigen godt, helst i enkjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang form som rommer 1,5 liter. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter på 200 C. La brødet avkjøles på rist 1 brød. ca 8 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (500 g)
Liker du bananer og har lystpå ei kjempegod kake så kan du prøve ut denneBanankaken. Av en eller annen grunn er det lengesiden sist jeg bakte kaken, så måtte på leting etter oppskriften da det nå ble spørsmål etter denne
Del deigen i emner på ca. 8 dl lunkent vann. 12-14 dl fint hvetemel + til justering av deigen. 8 dl lunkent vann. 12-14 dl fint hvetemel + til justering av deigen
Denneoppskriften fra Algerie fant jeg på You tube og den måtte bare utprøves. Avkjøl på rist. Lag vanlig varmhevet deig og tilpass melmengden til passe fast
Strø litt mel påtoppen, legg håndkle over, og la heve i ca en time. Tilsett alt det tørre, men la det være noe lyst speltmel igjen i tilfelle det ikke trengs
Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37C). Elt deigen godt, helst i enkjøkkenmaskin i 5 minutter. Hell deigen i en smurt avlang form som rommer 1,5 liter. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35-40 minutter på 200 C. La brødet avkjøles på rist 1 brød. drøyt 8 dl Finax Glutenfri Melmiks (500 g) (inneholder melk)
Legg litt bakepapir over brødet påslutten av steiketida, for å hindre at brødet blir brent. 4 eggca 2 dl rømme3-4 ss rapsolje50 malte mandler150 gram finmalte solsikkekjerner20 gram kruskakli1 stor ss fiberhusk (eller glutenmel)1 ts seltinsalt¨valmuefrø til pyntBland alt sammen og fyll det oppi ei lita brødform, kledd med bakepapir. Steik på 175 grader i vel 1 time
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.