1. Rute, og krydre lammekarréene med salt og pepper, de skal stekes på rist over potetene som på bildet, etter at du har brunet dem med skinnsiden ned.
2. Del tomatene i to, og hule dem ut. Bland sammen brødrasp, finhakket persille, sjalottløk og gressløk.
3. Rør i brødrasp og olivenolje til en jevn, litt tykk masse. Smak til med salt og pepper og fordel massen i tomatene. Ha over revet parmesan.
4. Skjær potetene i skiver(skallet skal være på) Fordel i stekeskuffen og legg over noen rosmarinkvister. Drypp over olivenolje.
5. Sett de fire tomatene i hvert sitt hjørne av stekeskuffen, og sett den inn i ovnen med lammekarréene på rist over, som på bildet. Stek ved 180 grader i 40-45 minutter, eller til termometeret viser 70 grader.
6. Stek portobellosoppen i olivenolje på begge sider. Varm opp litt hjemmelaget pesto, og fyll i soppen. Server som på bildet, med nykokt helst norsk asparges. (Kok aspargesen i lettsaltet vann med en teskje sukker, til fargen skifter til mørkegrønn. Så fast og fin skal den være!)
7. Drypp tilslutt over noen dråper av din beste balsamico.
Brun lammekareen raskt i stekepanna før du tilbereder kjøttet medium stekt i ovnen på lav varme. Kjøttet smakte himmelsk i seg selv så jeg lagde en snadder grovmost potetstappe med blansjert purre og serverte kun rødbetsalat til
Ikke minst er den mye større, og passer nettopp derfor perfekt til å fylle med diverse godsaker. Portobellosopp er intet annet enn en fullvoksen aromasopp, men det vil ikke si at den smaker det samme
Krydre godt med salt og pepper. Varm en stor panne med olje. med god saus til (se lenke i tips). Ha kjøttet over i en langpanne og sett den i varm ovn (steketermometeret viser medium = 50 ° i midten og godt stekt. Kok opp riktelig med lettsaltet vann, og kok asparges i ca 5 minutter
Stek portobellosoppen i den samme stekepannen som du har stekt baconet med litt smør. I helgen var det skreifestival i Mathallen Oslo og dermed ble jeg inspirert til å lage et godt skreimåltid, nesten sånn som mamma lagde det
Skjær squash i like store skiver, grill (eller stek i panne) mens de pensles med olivenolje. Oppskriften på veganske tapasboller laget av den aromatiske portobellosoppen finner du HER
Jeg ble så inspirert av Wenche i "God Morgen Norge" da hun laget risotto med kantareller, så jeg hadde tenkt vi skulle ha det til middag i dag, men det var ingen kantareller å oppdrive på vår butikk i dag så da ble det risotto medportobellosopp istedet
Helsemyndighetene anbefaler å begrense inntak av rødt kjøtt, og da kan det være kjekt med et alternativ for dem som liker kjøtt, eller et godt middagstips til vegetarianere
Smak til sausen med pepper. Hold sausen varm mens du legger baconbitene på en rist med bakepapir. (Følg nøye med da det går fort fra å være ferdig til det er brent
Her har jeg brukt den som middag servert kun med en lett salat ved siden av. Ha ett par «drag» med pepperkverna over blandingen, før du har blandingen over i paiformen
Lammelår, lammefrikasé, lammeskank, lammekarré og ikke minst fårikål. Legg kjøtt og kål lagvis (kjøtt nederst med fettsiden ned) med salt og pepper mellom lagene
Jeg hadde masse champignon og noen portobellosopp i kjøleskapet som måtte brukes opp, så med deilig kjøttkraft og mye fløte til overs etter påsken, måtte det jo bare bli soppsuppe til middag
Får du til en god bunn så er det bare å toppe den med hva du ønsker. – Portobellosopp. For å steke pizzaen perfekt bør man ha en stenovn, men siden de færreste av oss har det så må vi ta til takke med en vanlig stekeovn
Jeg brukte aromasopp, en ung portobellosopp hvor hatten ennå ikke har sprunget ut. Begynn med potetene, da de tar lengst tid, fortsett med svinefilet, saus og stek grønnsakene til slutt
amerikanske pannekaker, asiatisk laks med sesamfrø, østerssopp, cayenne, champignon, fiskegrateng, fiskegrateng med torsk, fiskegrateng med torsk og blomkål, fiskegrateng uten pasta, grove rundtstykker, gulrotsuppe, gulrotsuppe med appelsin, gulrotsuppe med chorizo, helgekos, hjemmelaget pasta, hjemmelaget suppe, hvetefrie rundstykker, kremet fiskegrateng, kremet risotto, kremet risotto med sopp, mango chili lime salat, marinade til fisk, marinade til kjøtt, marinert laks, mousse, pannekaker, pannekaker til frokost, pasta med mascarpone, portobellosopp, risotto, sjokolade og chili, sjokolademousse, sjokolademousse med et hint cayenne, sopprisotto, sprøstekt skinke, tagliatelle, tagliatelle med mascarpone spinat og sprøstekt skinke, Teriyaki, teriyakimarinert laks, torsk, torsk og blomkål, tykke pannekaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.