Start med å frese en grovhakket sjalottløk og en liten neve timian i smør. Smak til med pepper og litt soyasaus (bruk gjerne salt i stedet, men jeg synes soya gir litt mer fylde), og avslutt med å røre inn noen biter kaldt smør for enda mer smak, fylde og fløyelsfølelse
Biff med godt følge. Gryterett med potetlokk. En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Noen ganger kan man ty til posevarianten, men unner man seg godt kjøtt bør også sausen stå i stil
1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap. 2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver
Hva med å lage en rødvinssaus som passer spesielt god til lam. Smak til med pepper. Se også innlegget lam med søtpotet og rødvinssaus hvis du er på utkikk etter noe du kan ha til sausen
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Jeg hadde sausen til bakt torskeloin over blomkålpurè, og til andebryst med pærer. Ha i blåskjell- og kalvekraften sammen med grovkuttet aromasopp, halvparten av den hvite delen av purren, og resten av ingrediensene, bortsett fra smør
Gni brystene inn med salt og pepper. Legg brystene med skinnsiden ned i kald panne. Server med hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og aspargesbønner som er stekt i andefettet
Med smaker av hvitløk og rosmarin servert med rødvinssaus er dette en nydelig middag som er perfekt til en spesiell anledning eller bare en kveld man vil lage noe ekstra godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.