Smør et tykt lag medurtekremen på rugbrødet, legg på salat og lakseskiver. Enkelte dager kan det være greit med en god lunsj og heller ta en lettlaget og enkel middag
Det enkle er ofte det beste heter det og dette laksesmørbrødet er virkelig et bevis på det. Røkt laks i skiver servert på en smakfull potetsalat med purre og pepperrot, toppet med dill, rødløk og ørretrogn
Jeg har brukt vanlig hjemmebakt rugbrød som har fått en liten runde i brødristeren, lagt på en god klatt med eggerøre og litt "rike" skiver med røket laks
Rør alle ingrediensene sammen til dressingen som serveres til laksesmørbrødene. Nå skal det sies at jeg er ekstra glad i røkelaks så dette her er noe av det beste jeg vet, men det er ingen ting i veien for at du også vil elske denne sprø deilige skiven med laks og en himla god dressing
Som tilbehør her brukte jeg urtekrem til å ha på bunnen i burgeren, tzatziki med eple ved siden av (trykk her for oppskrift), stekte poteter med grillkrydder og en rå salat med grønnsaker (trykk her for oppskrift)
Fyll medurtekrem. Hos oss blir det også tatt med en av disse i matboksen hvis muligheten byr seg. De er lette å lage og man bruker butterdeig med godt fyll
Den modne frukten spiller så til de grader på lag med den leskende kombinasjonen av ertepurè og urtekrem samtidig som friskheten i vinen rensker og pirrer ganen etter mer av den samme kombinasjonen
Den lages enten med lettrømme eller med crème fraîche alt etter hva man ønsker av kalorier. Denne sausen trenger å stå en halvtimes tid for at smakene får "satt" seg
Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinerte silden medurtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -
Hvit asparges serveres ofte med hollandaise eller en smørsaus som er riktig så godt, men i dag har jeg laget en avocado og urtekrem som blir servert til aspargesen, sammen med noen skiver laks og kokte egg ble dette helt perfekt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.