Smak tilmed sitronsaft, salt og pepperSett kaldtKutt bacon i små biter og stek i smør på lav varme til væsken skiller segSil så stekefettet og bland det med olje og eddikØk varmen og stek baconet videre til det blir sprøttStrø på en klype sukker ogtilsett noen dråper eddik mot slutten av stekingen, da karamelliserer det segBland salat og persille med bacon og vinaigrette og dandér pent på en tallerkenLegg fisken over og topp det hele med en god dæsj pepperrotrømmeog gressløk
Jeg har blitt veldig glad i agurksalatmedrømme etter å ha smakt det hos Hammerstuene i Surnadal. Denne dressingen passer perfekt til laks, men går nok godt sammen med annen fisk, grillmat og annen mat også
Jeg byttet ut yoghurtenmedrømme, og hadde i ingefær i tilleggtil hvitløk. Her servert til kyllingklubber, men jeg kan tenke meg at det er også veldig godt til laks
Denne retten gikk av med seieren hos meg etter å ha sett på Smaken av Norge for noen år siden. 600 gr ørretfilét1 1/2 dl rapsoljeFrisk timianPersille og gressløk1 løkBabyleafblader1 dl seterrømme20 gr raspet pepperot1 sitronSalt og pepper50 gr bacon20 gr smør1 ss eplesidereddikSukker. Sett ovenen på 50 graderLegg fisken i en ildfast form, salte og peppreBland olje, timian og løk med en stavmikserHell blandingen over fiskenBak i ovnen i ca 25 minutterPisk rømmen stiv ogtilsett pepperrot. Smak tilmed sitronsaft, salt og pepperSett kaldtKutt bacon i små biter og stek i smør på lav varme til væsken skiller segSil så stekefettet og bland det med olje og eddikØk varmen og stek baconet videre til det blir sprøttStrø på en klype sukker ogtilsett noen dråper eddik mot slutten av stekingen, da karamelliserer det segBland salat og persille med bacon og vinaigrette og dandér pent på en tallerkenLegg fisken over og topp det hele med en god dæsj pepperrotrømmeog gressløk 6 personer
Rør alt sammen og smak tilmed salt og pepper. Skjær ørret fra anal åpning og opp til gjellene. The post Sitron og urtebakt hel ørret medagurksalat, potet og pepperrotkrem appeared first on Elin Larsen
Sett potetene til kok. Makrell er den beste fisken jeg vet om, aller best liker jeg den stekt med crispy skinn servert med kokte poteter, rømmeogagurksalat
N. O. R. S. K. E. Y. P. T. I. B. U. L. ø. p. &. j. ). r. a. d. i. s. o. n. e. l. m. g. å. y. D. t. h. v. f. k. ,. u. -. b. 2. 0. c. 1. 5. A. 7. %. æ. H. 3. G. ♥. L. d l
Denne passer både til hverdags og helg og kan lages med både ørret, laks eller med hvit fisk. Finhakk sjalottløken og la den surre i smør i et par minutterHa i hvetemel og bland sammen - tilsett kraft og hvitvin og kok oppSenk varmen ogtilsett litt fløteSmak tilmed sitronsaft, salt og cayennepepper
For de som ikke ønsker å bruke eddik, kan den byttes ut med bare sitron og sukker, men da krever det ganske mye sitron da agurkene skal ha en bitter smak
Legg ørret, skåret i porsjonsbiter over grønnsakene, krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene (unntatt tomatene) i en varm stekepanne med litt olje eller smør til de blir litt myke, men fremdeles er sprø
Laks og ørret er fet fisk som krever mye syre og friskhet av saus og/ellertilbehør. Lofoten Hvitvinsaus med sitron og bladpersille er derfor et perfekt følge
I forrige uke laget jeg ovnsbakt laks med grønnsaker til middag. Jeg reiser hjem til Oslo i dag, trist å reise vekk fra familien, men fint å treffe venner og kjæresten igjen
Et stykke per person kan bli litt lite dersom man ikke har en del tilbehørog annen grillmat til. Som du kanskje vet allerede, kan raita brukes både som dip eller dressing til det meste
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.