Blautkake med marsipanlokk, bringebærfyll og sommar. Fylt med frisk bringebær, vaniljekrem og fløte. Blautkake med marsipanlokk, bringebærfyll og sommar
Mørdeig. Mørdeig. DEN SOM ER GRUNNDEIGEN TIL SÅ MANGE SLAGS KAKER. Min mor kalte dem Serinakaker. Den deigen som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du ønsker og hva du skal bruke den til
Det jeg liker medtertedeig/mørdeig, er at den kan brukes til nesten hva som helst. Til slutt legger jeg deigen i en ildfast form og trykker den flat med hendene (det er mye enklere enn å bruke kjevle)
Pensle med egg og dryss over salt og evt. Mørdeig175 g hvetemel100 g smør/margarin1 dl kaldt vann ---eggpenslinggrovt saltsesamfrø eller valmuefrø---et par fedd knuste hvitløk i deigen er smakfullt, hvis du liker det1
Til bunnen kan du lage en mørdeig, altså en søt paideig. Det har vært veldig populært med sitronterter med italiensk marengs i det siste, så nå måtte jeg også prøve
Epledesserten er en min egen versjon av "bakte epler medmørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Bruk hendene til å smuldre deigen sammen til du får en fast mørdeig
Mørdeig. En av mine favorittkaker er sitronterte med marengs. Frisk og god med deilig smak av sitron. Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet
Når jeg bodde i USA var det overraskende mange som hadde hørt om denne fantastiske norske kremkaken, det var faktisk flere som visste om bløtkake enn der var folk som visste at Norge ikke var hovudstaden i Sverige
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.