Når vi snakker BBQ-marinade synes jeg det koreanske kjøkken slår det amerikanske lett. Men det er vanskelig å spise koreansk ute uten å helle i seg hva som føles som en god halvkilo sukker, og det blir det bare hjertebank og hodepine av, så det er like greit å lage en sunnere versjon hjemme
Første gang jeg fikk smake kimchi var da ei studievenninne fra Trondheim serverte lekre koreanske retter på koreansk aften, sammen andre matglade jenter
Koreansk mat er kjempegodt. I barnedåpen til yngstedatter bestod menyen kun av koreanske retter. I 2004 var vi 15 dager i Korea og spiste bare koreansk mat morgen-middag-kveld. Eldstesønn på 19 og yngstedatter på snart 17, ble hentet på Fornebu i -94 og -96
Det var forskjellige salater, koreansk karbonade, småretter, suppe og ris. I Korea da min mor var på besøk, var vi ofte innom et lite lunsj sted hvor du fikk en kjempe god lunsj til 50 kroner
Hver gang mannen er i Korea, må han alltid kjøpe med noen koreanske produkter hjem og der iblant koreansk bbq marinad(galbi mariade), men etter mye googling og eksperimentering har jeg kommet frem til en oppskrift jeg liker
Ellers kan koreansk kimchi kan det ofte kjøpes på asiatiske importbutikker. Passer til alt (synes jeg iallfall -mannen min mener det bør begrenses til f
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.