juledag har jeg ligget med feber og halsbetennelse. Vegansk RAW FOOD kokossuppe. Men mat er jo som kjent medisin, så jeg komponerte en rett jeg følte ville ta knekken på det som var igjen av sykdom i kroppen
Krydre så med kayennepepper, salt og pepper. 1 pastinakk1 gulrot1 paprika1 løk1 squashca 1 dl røde linser1 grønnsaksbuljongterning1 ss karri1 klype kajennepepper1-2 bokser med kokosmelk (gjerne en lett, eller blande ut med vann)1 ss olivenolje til stekingSkjær grønnsakene i biter - squashen kan du raspe i strimler med ostehøvel om du vil
Spisskålmed hvitløk1 spisskål1 kinesisk hvitløk1-2 ss smørurtesaltSnitt kålen i strimler og legg den samlet på bakepapir i ovnen, ha over en kladd med smør og press over en kinesisk hvitløk. La det stå i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, rør godt rundt innimellomHasselback-poteterStore poteterSmeltet smørsalt og pepperRevet ostSkjær tynne skiver med en skarp kniv uten at du skjærer helt igjennom, legg dem på bakepapir/ildfast form og hell over smeltet smør, og strø på salt og pepper. Jeg tilsatte bare 2 store kokte poteter og 4 puter frossen spinat som jeg moste sammen med brokkolipureen, smak til med salt og pepper. 1 spisskål
I dag bestemte jeg meg for å lage egen superbarnevennelig middag til Jenny, med tanke om at jeg kanskje kunne fryse ned og ha litt i fryseren til henne en annen gang
-) I dag ble det en litt eksotisk middag, nemlig kyllingsuppe med smak av blant annet kokos. Ved siden av passer det ypperlig med et foccaciabrød, og siden et ordinært foccaciabrød omtrent bare består av hvetemel, fristet det å lage en litt sunnere versjon
Tomatpureen kan med fordel brunes litt (dette får frem mer umamismak), men ikke la den bli brent. Smak til med tomatpuré, gurkemeie, salt, pepper og evnt
Avslutt med rosmarin, hvitløk, salt og pepper. løk, gulrøtter, spisskål og rosenkål. 1 stor spisskål, delt i båter (eller annen kål som du liker). Sett temperaturen på 125 gr nederst i oven med over- og undervarme. 1 stor spisskål, delt i båter (eller annen kål som du liker)
Det geniale med denne boken er kombinasjonen av teknikker, kjøkkenkunnskap, med et hav av oppskrifter hvor bare kreativiteten kan sette en stopper for å skape fantastiske retter til de du er glad i
Det syns ikke jeg, det kan lages med så mye godt og man blir mett om man har i proteiner og fett. SALAT MED EGG, BØNNER, GRESSKARPESTO, OLIVEN, TOMAT, HAMPFRØ OG RØDBETEDRESSING
Krydderpølser medspisskål og urtemos. Makaroni med ost og blomkål er en utvidet variant av Mac n' cheese, - en enkel og god hverdagsrett som du også kan tilsette, eller ha ved siden av kjøtt, pølser eller fisk
}Supercrispy og spicy blomkålSupersunn Smoothie-iskrem (Vegan)Regnbuevårruller (vegan + gf)Kald, sterk og syrlig kokossuppe (RAW + Vegan)Jakten på den ultimate veganburger
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.