Det kinesiske navnet, HEI hújiāo (黑 胡椒), betydde opprinnelig noe sånt som "fremmed pepper". Svart pepper antas å stamme fra India og er svært populær i Kina
Fried Rice er det ultimate restemåltidet. Du kan bruke rester etter kjøtt, grønnsaker og ris fra et tidligere måltid, og bruke dette til å lage en rett som smaker eksepsjonelt godt
Til to porsjoner. 300 gram kyllingfilet1/2 rødløk1/2 rød paprikaBlomkål&Brokkolibuketter (eller andre valgfrie grønnsaker)1 ss østersaus2 ss soyasaus1 ts sesamolje1 pakke eggnudler
Kinesisk chilibiff er dagens rett og hvem har ikke lyst på asiatisk mat. Oppskriften inneholder klassisk kinesisk marinade og sammen friske og krydrede smaker som ingefær, chili og hvitløk
En sikker vinner i woken. Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Greit når en først er igang med å wokke, så deler vi opp og prøve forskjellige grønnsaker og saus i 2 forskjellige porsjoner i wokken
Da jeg var liten, synes jeg det var enormt stas å spise på kinesisk restaurant. Spesielt tiltrukket var jeg av lykkebrønner og gigantiske vifter med silketrykk, og begge deler var gjerne på plass
4-6 tørkede kinesiske sopp, bløtlagt i varmt vann i 10 min, deretter strimlet. 3 hele kyllingbryst, skjært i biter på 2-3 cm 4-6 tørkede kinesiske sopp, bløtlagt i varmt vann i 10 min, deretter strimlet
Nylig gikk jeg til det skritt å anskaffe en kinesisk bambus dampkoker og det har jeg ikke angret på. I Kina har man brukt denne metoden å tilberede mat på i over 3000 år
Kylling wok ( 2 pers)3 ss olje2 fedd hvitløk1 løk, i halve ringer1 ts frisk ingefær ( revet)200 g kyllingfilet ( i strimler)1 stor gulrot ( i tynne skiver)1 blomkål ( skjær opp i passende biter)2 stilker selleri ( i skiver)100 g ananas ( i terninger, enten fersk ananas eller på boks)1 dl ananaskraft ( saften fra ananasen)2 ss soyasaus1 paprika1 squash3 sopper Fremgangsmåte
Ingredienser. 400-500 g biffkjøtt2 fedd finhakket hvitløk2-3 ss finhakket ingefær1-2 grovhakket løk3 ss vann2-3 vårløk, skjært i skiver på skråMarinade
Her i huset er vi ikke flinke nok til å lage sjømat. Grunnen er nok at vi har blitt utsatt for veldig mange retter som har smakt veldig lite opp gjennom veldig mange år
Prøvde denne idag. Dette er enda en fra Rema 1000 sin topp 10 oppskrifter. Var veldig god, men jeg syntes det var litt lite veske så jeg spedde på med 3 dl vann og 1 ss med kyllingfond
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.