Gode, krydrede spyd med lammedeig er perfekte å grille, men kan like godt tilberedes i ovn. En saftig, finhakket tomatsalat er godt tilbehør, det samme er potetbåter, yoghurt og oliven.
4
porsjoner
500 g
lam- eller oksedeig
1/2 liten
finhakket gul løk
2 pressede
hvitløksfedd
1/2 ts.
svart pepper
1 ts.
paprikapulver
1 ts.
malt spisskummen
1/2 dl
hakket bladpersille
1/2 dl
fersk hakket koriander
1 ts.
salt
1
egg
8-12
grillspyd
Til servering: potetbåter, tomatsalsa, hvitløksyoghurt oggode oliven.
1 )
Bland kjøttdeigen godt med resten av ingrediensene, og la smakene modnes i kjøleskapet i minst en time.
2 )
Om du bruker grillspyd av tre, legg dem i bløt i kaldt vann, så tar de ikke så lett fyr. Sett ovnen på 250 grader og grillfunksjon, eller fyr opp utegrillen.
3 )
Form deigen til ruller, og træ dem på spydene. Legg spydene på et oljet fat.
4 )
Grill spydene øverst i ovnen i cirka 10 minutter, snu dem etter halve tiden. Steketiden avhenger av kebabens tykkelse, og om du ønsker kjøttet gjennomgrillet eller litt rosa innvendig. På utegrillen sprer du spydene rundt omkring.
Potetbåter med sesamfrø
Trikset for å lykkes med potetbåter er forkoke dem, da blir de herlig sprø og luftige i ovnen.
4
porsjoner
1 kg
store eller bakte poteter
lettsaltet vann
2 ss
olivenolje
1 ss
rosmarin
sesamfrø
salt eller havsalt
1 )
Sett ovnen på 250 grader. Børst potetene, og skjær dem i 6-8 båter. Kok opp lettsaltet vann, legg i potetbåtene og forkok dem i 3 minutter. Ta ut potetene og la vannet renne av.
2 )
Legg potetene i en langpanne med bakepapir. Hell over olivenolje og sesamfrø. Rør om.
3 )
Stek potetene i ovnens øvre del i cirka 15 minutter, rør om underveis. Ta ut potetene og strø over salt.
Tomatsalsa
4
porsjoner
1 kg
klasetomater
2 små
rødløker
2 ss
presset sitron
4 ss
olivenolje
4 ss
hakket koriander
salt
nymalt pepper
1 )
Del tomatene og fjern stilkene. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Fjern skallet og finhakk løken.
2 )
Bland alle ingrediensene til salsaen, og la smakene modne minst 1 time før servering.
Hvitløksyoghurt
2 dl
matyoghurt
1-2 pressede
hvitløksfedd
nymalt pepper
salt
Bland alle ingrediensene og la gjerne smakene modnes en stund før servering.
Jeg brukte og kjøttdeig, også her medkebabkrydder som jeg kjøpre på asiatisk butikk. Smaken var god på begge to, og den med bakepulver kan være fin å bruke til gyros e
The post Shish kebabmed tabouleh, hummus og hjemmelaget pita appeared first on. så derfor… Glem den usunne møkkakebaben på gatehjørnet, dra heller hjem og smell sammen dette
Pensle med BBQ saus om du ønsker det og server. kebab på spyd av asparges. Til kebaben. ♡ Kebab på aspargesspyd – Til 4 spyd trenger du. *egget kan sløyfes ved allergi, eller byttes med no-egg tilsvarende 1 egg
I India er det mest vanlig med kjøttdeig av geit. Kebab betyr kvernet kjøtt eller kjøttdeig. Okse er som du vet relativt sjeldent og kylling blir mest brukt hel med bein og uten skinn
Grillingen hjemme blir fort et festmåltid med mye forskjellig, men noen ganger trengs det noe enkelt og annerledes enn typisk grillmat – så som dagens kebabmed litt inspirasjon fra meksikansk mat
Så, mens de var i ovnen, begynte jeg med kjøttet. Dette er min variant av en Shishkebab. Knadde dette med mine nyvaskede hender, til alt krydderet var jevnt spredd i kjøttdeigen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.