Kebab med tomatsalsa
VG.no
VG.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Gode, krydrede spyd med lammedeig er perfekte å grille, men kan like godt tilberedes i ovn. En saftig, finhakket tomatsalat er godt tilbehør, det samme er potetbåter, yoghurt og oliven.
  • 4 porsjoner
  • 500 g lam- eller oksedeig
  • 1/2 liten finhakket gul løk
  • 2 pressede hvitløksfedd
  • 1/2 ts. svart pepper
  • 1 ts. paprikapulver
  • 1 ts. malt spisskummen
  • 1/2 dl hakket bladpersille
  • 1/2 dl fersk hakket koriander
  • 1 ts. salt
  • 1 egg
  • 8-12 grillspyd
  • Til servering: potetbåter, tomatsalsa, hvitløksyoghurt oggode oliven.
  • 1 ) Bland kjøttdeigen godt med resten av ingrediensene, og la smakene modnes i kjøleskapet i minst en time.
  • 2 ) Om du bruker grillspyd av tre, legg dem i bløt i kaldt vann, så tar de ikke så lett fyr. Sett ovnen på 250 grader og grillfunksjon, eller fyr opp utegrillen.
  • 3 ) Form deigen til ruller, og træ dem på spydene. Legg spydene på et oljet fat.
  • 4 ) Grill spydene øverst i ovnen i cirka 10 minutter, snu dem etter halve tiden. Steketiden avhenger av kebabens tykkelse, og om du ønsker kjøttet gjennomgrillet eller litt rosa innvendig. På utegrillen sprer du spydene rundt omkring.
  • Potetbåter med sesamfrø
  • Trikset for å lykkes med potetbåter er forkoke dem, da blir de herlig sprø og luftige i ovnen.
  • 4 porsjoner
  • 1 kg store eller bakte poteter
  • lettsaltet vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss rosmarin
  • sesamfrø
  • salt eller havsalt
  • 1 ) Sett ovnen på 250 grader. Børst potetene, og skjær dem i 6-8 båter. Kok opp lettsaltet vann, legg i potetbåtene og forkok dem i 3 minutter. Ta ut potetene og la vannet renne av.
  • 2 ) Legg potetene i en langpanne med bakepapir. Hell over olivenolje og sesamfrø. Rør om.
  • 3 ) Stek potetene i ovnens øvre del i cirka 15 minutter, rør om underveis. Ta ut potetene og strø over salt.
  • Tomatsalsa
  • 4 porsjoner
  • 1 kg klasetomater
  • 2 små rødløker
  • 2 ss presset sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss hakket koriander
  • salt
  • nymalt pepper
  • 1 ) Del tomatene og fjern stilkene. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Fjern skallet og finhakk løken.
  • 2 ) Bland alle ingrediensene til salsaen, og la smakene modne minst 1 time før servering.
  • Hvitløksyoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1-2 pressede hvitløksfedd
  • nymalt pepper
  • salt
  • Bland alle ingrediensene og la gjerne smakene modnes en stund før servering.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.