Det er fredag og duket for noe ekstra godt på bordet. Skalldyr i en eller annen form blir ofte benyttet hos oss, deriblant denne lekre retten med scampi
"Penang Goong" er en smakfull rett fra Thailand, som har en utrolig god og spesiell smak. Smaken av scampi, curry og fersk søt thai basilikum gjor denne retten til en stjerne
Mmmmmmmmmmmmmmmm. DENNE. denne retten ANBEFALER jeg. himmel det var godt. Jeg er veldig glad i skalldyr, men sausen til denne er noe av det beste jeg noen gang har smakt
Av og til får man vann på mølla. På bildet over har NRK lagt inn en oppskrift på Scampi fritti. Og de åpner med å si at «du kan bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe»
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. veldig godt ble det. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette
A recipe from “Cattelins Kokebok” (Cattelin’s Cook Book) published in 1977. Cattelin’s is one of the best and most reasonably priced restaurants in Stockholm
Marinert scampi. 22. 07. 2016 kl. 14 i. 5. Skalldyr. Én kommentar. Endelig hjemme i Farsund en tur. ) og min søster fra Oslo disket opp med den mest fantastiske scampi rett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.