Jeg fikk så lyst på kanel i svingene på søndag og tenkte det kunne være ypperlig til kirkekaffen, men så var det selvsagt tomt for kanel i skapet også åpnet ikke butikkene før to (søndags åpen i jula)
Kanel brukes både i kaker og på grøten, og nettopp derfor valgte jeg kanel som krydder. no, og om du skal lage makroner, og ikke vil skolde mandler, la disse tørke, og til slutt male dem, vel, da er dette et supert alternativ
Desse kjeksa dufter deilig frisk appelsin, og smaker veldig godt (både for store og små). Oppskriften er nok til ett brett, og det holder i massevis, fordi kjeksa bør spises nystekte
Gjærbakst er alltid god og det dufter helt vidunderlig. ) Jeg fant ut jeg ville lage boller og kanel i svingene , eller kanelboller / snurrer som noen kaller det til oss og ungene
(Om du bruker fersk gjær, smuldrer du den opp og har den i melken, rør til alt har løst seg opp. Bland væske, melis og fiberhusk i en bakebolle eller med kjøkkenmaskinen
En veldig stor kake formet som en mand eller dame, og pyntet med smågodt (øyne, munn, hår, klær etc. Skikkelig stilig og svært populær hos store og små
Passser også veldig godt til iskrem. Rist nøttene på stekepannen (pass på at de ikke blir brent) ha nøttene på et kjøkkenhåndkle og gni, slik at alt skall forsvinner
Disse lune bollene med kanel og sukker bare smelter i munnen. Dette er oppskriften på en varmhevet grunndeig som også kan brukes til boller eller skolebrød
Skillingsbolle, også kalt kanelbolle, kanelsnurr og kanel i svingene, er en tradisjonsrik boller som stammer fra Bergen, men som selges nå i butikker og bakerier over hele landet
og da helst i kombinasjon med gjærbakst. Det er ikke alltid tiden eller motivasjonen rekker til å sette en gjærdeig og starte smøring og rulling av kanel i svingen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.