Det er egentlig litt feil å kalle det en waldorfsalat, for det mangler både druer og selleri – men jeg har med det som er viktigst i mine øyne, nemlig epler og valnøtter
Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Kutt poteter og løk i teninger og fres raskt (noen minuter) i litt olivenolje i en stor gryte. Kjør den luftig med stavmikseren og server medbakte rosenkål
Ha urtene (samt hakket chili og hvitløk) oppi potetene og smak til med salt og pepper. Den raskeste veien til denne fantastiske middagen, som jeg fant i en sveitsisk avis, er å ha kokte poteter fra dagen før
Saftig lammelår med tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter. Det er høst og butikkene bugner med ferskt lammekjøtt
På utvalde torg og plassar i dei to storbyane eg var ungdom i (Bergen og Oslo) sto desse oasane på fire hjul med omn og svære mengder ferdigbaktepoteter
Tørk godt av kjøttet og krydre det med salt og pepper. Fløtegratinerte poteter. Rødvinssaus - Varm opp litt nøytral olje i en kjele og fres hakket sjalottløk med timian til løken blir blank og litt brunet
Poteter er egentlig helt unødvendig, men disse småpotetene som er bakt i ovnen smaker utrolig godt. 6 - 8 små poteter. 20 minutter, men kjenn med en spiss kniv om de er ferdige. 6 - 8 små poteter
Disse potetene er grovmost og rørt inn med finhakket hvitløk, vårløk og persille. Så har de fått smak av bèarnaise saus og en god neve med revet ost som gir de en cheesy kjerne og et sprøstekt ytre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.