Nå er det snart nyttårsaften, da tenkte jeg at jeg skulle lage en kalkuntilfamilie og gjester. Er dere ikke så mange, så kan restene blitil flere middager
Det er egentliglittfeil å kalle det en waldorfsalat, for det mangler både druer og selleri – men jeg har med det som er viktigstimine øyne, nemlig epler og valnøtter
Jeg deler opp kalkunen for å få den saftig. Det har vært et fint år, og nå gjenstår bare nyttårsfeiringen før vi starter med blanke ark og nye muligheter
kalkunhals (valgfritt). Ingredienser. Sett løk og gulrot i en stor panne med kalkun halsen (valgfritt). Bland melet med hvitvin eller vann, deretter blande dette inni aksje under omrøring over varmen til tyknet
Kalkunkraft med portvin er helt itoppsjiktet av mineyndlingslukter. Det lukter deilig på kjøkkenet. Det er løk, gulrot, selleri og hvitløk surret i smør sammen med innmaten fra kalkunen
Denne kalkunen forberedes helt annerledes enn slik du vanligvis gjør med saus og poteter. Retten spises gjerne som en tapas rett, som fyll ipitabrød eller med saus og poteter etc
Kalkunminner meg om jul. Selv en enkel gryterett kan serveres som fin selskapsmat. Tidligere så var det kun til jul man fikk kjøpt kalkun, men nå selges det, som alt annet -året rundt
Idag har vifritertkalkun på menyen. Hei alle sammen. Siste påskedagen i dag og imorgen er det tilbaketil hverdagen igjen, noe jeg gleder meg til selv om det har vært utrolig godt å ha fri hele påsken og ha masse tid sammen med familien
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.