Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunenmed hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunenmed stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstekt kalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i ogmed at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
Mange nyter kalkun på nyttårsaften og mange sliter med at den blir tørr. Det har vært et fint år, og nå gjenstår bare nyttårsfeiringen før vi starter med blanke ark og nye muligheter
Jeg bare mixer og trikser litt med krydder oppi også smører det over kalkunen, yummi. Er så mye godt og gøy man kan finne på fordi om man må spise sunt
Sett løk og gulrot i en stor panne medkalkun halsen (valgfritt). Bland melet med hvitvin eller vann, deretter blande dette inn i aksje under omrøring over varmen til tyknet
Det er løk, gulrot, selleri og hvitløk surret i smør sammen med innmaten fra kalkunen. Hvis jeg har glutenallergikere på besøk jevner jeg sausen med maizena brun jevner, smaker til med salt, pepper og matfløte
Smak til med salt og pepper og hell sausen over potetene. Ha olje, hakket chili og paprikapulver i en panne og surr det en stund, hel på vann, buljong, tomatpuré og eddik og la alt få koke sammen
Denne kalkunen forberedes helt annerledes enn slik du vanligvis gjør med saus og poteter. Retten spises gjerne som en tapas rett, som fyll i pitabrød eller med saus og poteter etc
Rør dette inn sammen med gresk yoghurt. Smak til med litt søtsterk sennep. Kalkun hører ofte jul og nyttårsaften til, og er for mange et smakfullt alternativ fra den litt tyngre julematen
Ha potetene i en ildfast form med salt, pepper og olje på. Vask og tørk potetene (beregn minst to per. Har man mat med lite smak kan man gjerne bruke masse krydder, og feks
Siste påskedagen i dag og imorgen er det tilbake til hverdagen igjen, noe jeg gleder meg til selv om det har vært utrolig godt å ha fri hele påsken og ha masse tid sammen med familien
Det er en annen retning innen kokkeyrket som sier, fyll på med smør eller fløte under skinnet til kalkunen, det vil holde det tørre kalkunkjøttet mørt og saftig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.