Når helga kjem likar me å kosa oss ekstra med frukosten. Me er veldig glad i å laga «no knead bread«, altså eltefritt brød ein lagar kvelden i forveien
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett kaldt vann og olje. Elt deigen i cirka 15 minutter i en kjøkkemaskin med påmontert eltekrok, til du har fått en smidig deig
Dette brødet har jeg kalt hyttebrød. Grunnen er at det er et relativt lyst brød, ikke hverdagsbrød. På hytta synes jeg vi må få kose oss litt ekstra, derfor passer dette brødet veldig godt
Dette brødet er skikkelig godt til mat,men også til søtt pålegg, brunost osv. Jeg kan ikke forklare hvorfor langtidshevet brød smaker bedre enn varmhevet brød, men fra gammelt av var mer vanlig å bake kaldhevet brød
Dette brødet har jeg kalt hyttebrød. Grunnen er at det er et relativt lyst brød, ikke hverdagsbrød. På hytta synes jeg vi må få kose oss litt ekstra, derfor passer dette brødet veldig godt
Kaldhevede rundstykker er noe av det smarteste jeg vet. Lett å røre sammen om kvelden, stå opp litt tidligere enn vanlig og sett dem i ovnen - vips så har du nystekte rundstykker til frokost
Dette brødet blir saftig og holdbart. Den lange fermenteringstiden frigjør glutamatforbindelsene og skaper bedre smak enn ved rask varmheving med gjær vil bidra med
Disse rundstykkene er perfekte. Deigen skal kaldheve i kjøleskapet og deigen kan stå opp til 4 dager. Det betyr at man trenger bare å lage akkurat den mengden man ønsker der og da, og steker opp resten senere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.