500 g
erter (dypfryste/tørkede/fra boks eller renset ferske) 300 g hvite bønner (tørkede, ferske skrellet eller fra boks) 1 løk ca 3 ss fersk timian ca 1 liter sterk kyllingkraft salt og pepper 4 skiver bacon, oppkuttet litt kremfløte (kan sløyfes) olje til steking
Smaksrik og varm på en kald dag, bruk den som forrett eller som middag sammen med godt brød. Dette er nesten som å lage suppe på en spiker, så få ingredienser og en så nydelig suppe
Siden den er full av proteiner, fett og lite karbohydrater i form av de eventuelle grønnsakene du velger å legge på, er dette den ultimate LCHF- retten (inspirasjon fant jeg på facebook)
Legg baconskivene i ring, la de overlappe hverandre litt, og pass på at du ikke får en stor klump med bacon i midten av panne, tilpass underveis, pass på at ca halvparten henger utenfor kanten
D denne er herlig å Fyllt med bacon å passer perfekt til middag eller rett å slett en bedre lunsj. kutt smør i terninger og smuldre kjapt sammen med melet
Dekk med plast og legg litt press oppå. I tillegg eksperimenterer han med mange krydder. Han er rett og slett en ener på bacon og langt mer dreven på baconfronten enn meg
Skjær bacon i store biter og stek dem sprø i en panne - legg dem over på kjøkkenpapir. Del potetene i to eller fire (avhengig av hvor store de er) og stek de gyldne i en panne sammen med baconfettet og litt olje eller smør
Jeg har "spedd på" med litt pølser og brukt masse gode grønnsaker. I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter
Baconet kan ligge å renne av seg på papir en halvtimes tid, så du kan steke det ei lita stund før dere skal spise eller før gjestene kommer, så går det fort å legge salaten og resten på tallerken
Kanskje vi føler litt press på oss for å prestere, men takk skal dere ha . Hei og godt nytt år til alle sammen, jeg og Tomas lider av kronisk bloggelatskap
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.