Da slipper du alt sukkeret som det ofte er i disse sausene, også smaker det hundre ganger bedre. Det er lettvint å kjøpe ferdig kryddersaus når du skal lage wok, men det er mye bedre å lage den selv
Jeg er en av dem som gjerne går litt over-the-top og ikke liker å gjøre ting hvis ikkedet skal gjøres ordentlig, men alt behøver jo ikke alltid gjøres så vanskelig
Vin til hjort - denne smakte fortreffelig. I år ble måltidet ekstra langt, da mannen og jeg hadde en liten misforståelse som førte til at potetene ikke kom i ovnen før etter at forretten var spist
Strekk den forsiktig - du skal nesten kunne se igjennom uten at den sprekker. Tilsett salt og gjær, elt i 15 - 20 minutter på sakte fart, og 2 minutter på rask. Det vil ta ca 3 timer. Dekk deigen med plastfolie, og la det heve i ca 1 time. Ta varm vann (ca 1/2 dl) i bunnen av ovnen, slik at det blir dannet damp
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Hønsekraft med hvitløk,chili, Ingefær,vintergrønnsaker,svinekjøtt,kokosmelk og bokhvete-nudler varmer godt, og passer dessuten fantastisk bra som hyttemat siden alt skal i samme gryten
Når jeg googler Skeidarar får jeg stort sette treff på møbler, bare ett treff på denne retten er å spore og det er fra boken Vestlandsmat, skrevet av den tidligere "hallo-damen" Solfrid Rørlien Saue
Jeg serverte gnocchien i en tomatsaus, med Foccacia-brød som tilbehør. Så jeg satte altså i gang med å lage gnocchi, og det viste seg å ikke være så vanskelig
Det som var det spesielle i med deres oppskrift, var at detikke var det tradisjonelle smeltede smøret (eller remuladesausen) til som tilbehør - det var en yoghurtdressing
Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier. Raskere kan du ikke gjøre det uten å ødelegge noe, eller gå for take away
Jeg har hodet inni min egen lille mat- og hagenerdeboble og pusler med mitt. Det var en fyr jeg aldri har møtt og jeg pleier jo ikke å stemme på sånt heller, men da jeg så hva slags konkurranse han var med i ble jeg heltent
Smaksett med et par-tre spiseskjeer tilslutt. Bare så synd at det er så vanskelig å få tak i. I Italia har vi prøvd Trippa, eller kumage, men det falt ikke helt i smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.