Jeg har eksperimentert en del på kjøkkenet de siste ukene og kommet frem til den perfekte oppskriften som gir ordentlig følelse av å spise knekkebrød og ikke frøbrød
Du kan tilsette eller bytte ut en ingrediens med finhakkede nøtter eller kokos. Enkle gode knekkebrød som er glutenfrie og fine for de som lever på en lavkarbo diett
Prøvde først ei oppskrift som det ser ut til at mange bruker, med vann, mel og diverse frø. "Alle" lager visst knekkebrød, så jeg fant ut at jeg fikk prøve det jeg også
Bland alt det tørre godt og tilsett vannet litt etter litt til du får en jevn grøt. Hjemmelagde knekkebrød en godt og enkelt, og med soyaost på toppen og litt godt kjøttpålegg holder de meg mette veldig mye lengre enn mye annet glutenfritt bakeverk
Arbeid deigen samman til det blir en smidig ganske fast deig. Varm ølet til 37° og løs gjæren i væsken. Spar 0,5 dl av den grove melmiksen til utkjevlingen. Del så deigen i 8 like store deler som formes til boller. Kjevle ut bollene til tynne kaker (ca 30 cm). Avkjøles på rist uten håndkle over 8 store knekkebrød
Godt nytt år til alle dere fantastiske brukere av bloggen min. Glutenfrie bakevarer. Bruk slikkepotten å del knekkebrødene i så store biter du ønsker at knekkebrødene skal være i
Jeg er ikke fan av store "salt- og sukkerlaker" som ofte blir tilsatt industri-produkter for å bedre holdbarhet og konsistens, farge og så lignende, og jeg bruker svært lite krydder og salt i matlagingen hjemme
Man kan lage store knekkebrød eller man kan dele de i mindre ruster for å ha de til kjeks. La deigen få stå litt, siden fiberhusken trekker til seg mye vann
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.