Etter suksessen med de forrige havrekjeksene tenkte jeg å prøve på en ny vri. Stikk ut kjeks med feks et kjøkkenglass, eller bare skjær i passe stykker
Dagens oppskrift er deilige peanøtt cookies med rismel. du kan naturligvis lage cookies med andre typer nøtter, bare bytt peanøttsmøret med andre nøttesmør
Oppskriften er fra Wenches kjøkken (trykk HER), med noen endringer. Jeg har brukt denne oppskriften tidligere, med like godt resultat- da lagde jeg solskinnsboller
Om man i tillegg smøre med olje er det bare å snu jernet og kaken faller ut. Deigen er laget med. Har du ikke et gammeldags kromkakejern så kan du bruke to bakepair som er smurt med fett og bruke kjevle å trykke de utover
Den originale oppskriften er imidlertid med kremost, og da ble nerden vekket i meg. I dette tilfellet trenger man noe med tilnærmet likt utseende som kremost
Nå er ikke jeg akkurat på en lavkarbo diett, men visst en vil kose seg litt i hverdagen er det jo kjekt om kosen kan nytes med god samvittighet, ikke sant
Det skal ikke være helt finmalt, og det er greit med noen større biter. Fordel massen i 2 like former kledd med bakepapir i bunn og smurt med smør eller margarin
Legg pølsene på bakepapirkledd stekeplate og press deigpølsene flate med fingrene. Bruk en pizzakutter og del i ca 2 cm brede pinner med en gang du tar de ut av ovnen
Glutenfrie rundstykker med cottage cheese og havregryn. Mal havregrynene i foodprocessor, velg selv om du vil ha dem helt finmalt eller med litt tekstur
Vet hendene med vann mellom hvert rundstykke så blir det lettere å håndtere den klissete deigen. I går laget jeg glutenfri gjærbakst for første gang og de ferdige rundstykkene ble veldig gode
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.