Pepperkaker (glutenfrie om du vil)
Mine beste Pepperkaker (glutenfrie omdu vil) Kok opp. 2 dl sukker1 dl sirup1 dl vann Viktig at sukkeret løses opp helt Tilsett 200 gr margarin og la det smelteRør så inn alt krydderet 2 ts ingefær 2 ts kardemomme3 ts kanel1 ts nellik 0,5 ts pepperNår massen erblitt avkjølt tilsetterdu gradvis siktet mel og bakepulver 3 ts bakepulverCa 1 liter mel Jeg bruker glutenfri Kakemix fra Toro til pepperkakerNår deigen erferdig blandet drysserdu litt mel over deigen før dudekker den til med plast å setter den i kjøleskapet over natten Dagen etterpåer det bare å bake ut pepperkaker Jeg syns denne deigen var helt fin å holde påmed Men tips når man skal bake ut pepperkakerer å bruke ei trekjevle (teflonkjevle = håpløst) Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast Pepperkakene skal stekes midt i ovnen på 200°C i ca 8 minutter Tynne pepperkaker = kortere steketid Tykke pepperkaker = lengre steketid Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først så dufinner riktig temperatur og steketid for din ovn Pepperkakene må få avkjøles på brettet før du har dem overpå rist Oppbevares i tett boks Disse holder seg knasende sprø i kakeboksen i flereuker Jeg har laget pepperkakermed denne deigen 4 gangernå de siste ukene så dette er helt klar en vinnernår det kommer til glutenfrie pepperkaker (jeg har nemlig forsøkt 3 ulike ‘glutenfrie oppskrifter’ uten hell) Det er også min favoritt når det gjelderpepperkakermed hvetemel da jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til mamma (en smak av min barndoms jul altså)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.