6-7 dl
speltmel, jeg bruker gammel type fra spesialkorn eller Holli mølle
1 klype
salt
1 ss
surdeigsstarter (evt. 1 ert blå gjær + 2 ss eddik)
2 ss
mykt smør
Tomatsaus
1 stor
løk eller to små
2 ss
smør
1 hel
kinesisk hvitløk
1 stor
gulrot eller to små (for sødme, alternativt kan du bruke sukker)
4 ss
fermentert ketchup (kan sløyfes)
2 pk
290 g hakkede tomater
2 ss
gelatinpulver eller en dl eller to med gelatinrik nøytral kraft. Les HER for inspirasjon. (dette er noe jeg har rotet inn i oppskriften for å gjøre det lettere fordøyelig og tilhører ikke originalversjonen)
2 ss
italienske krydder, som basilikum, oregano osv jeg bruker DENNE
Mangesom spør om oppskriften så vi tenkte vi kunne dele den (ja vi vet vi er litt treige. Det er blitt så populært at vi har lagd pizzapå jobb og for andre venner og familie
Dette er den pizzaen jeg først og fremst forbinder med hjemmelagetpizza. Med en enkel kjøttsaus er det noe alle liker, en sikker vinner i en rekke sammenhenger
Sunn, kjempegod og enkel dressing som passer til det meste, men spesielt pizza. Brukt en hvitløkspresse til å knuse feddet oppi kesamen, tilsett gressløk og smak til med salt og pepper
Hva er vel mer passende på en lørdag enn hjemmelagetpizza. Pizzabunn. Pizzabunn. Jobb deigen utover et bakepapir, ha på fyllet og inn i ovnen på 200 grader i 20-22 min. 12 pizzastykkersom hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber. Jobb deigen utover et bakepapir, ha på fyllet og inn i ovnen på 200 grader i 20-22 min. 12 pizzastykkersom hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber
Nå er det selvfølgelig kneet som krangler litt, er det ikke det ene så er detdet andre. Planen om å jogge litt rolig i dag utgikk derfor med glans, det stikker på innsiden av det ene kneet
Har flere spennende pizzatoppingoppskrifter liggende på lager, bare sånn hvis du lurte liksom. Vi er vel kanskje ikke de eneste som fort spiser pizza en gang i uka
Når mannen er ute spiser vi ikke en hel langpannepizza, jeg delte derfor pizzadeigen i to og lagde pizza av den ene delen og pizzabollersom guttene skulle få til skolemat av den andre
Denne rørte jeg sammen i all hast, så litt usikker påblandingsforholdet. Men det er ikke så farlig, bare prøv deg fram, det er litt etter smak og behag
Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. Sånn gjør du. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender
God pizza med tynn og sprø bunn selv om det var litt lite ost på. Varm oljen pålitt under middels varme i en stor stekepanne, tilsett hvitløk og la den surre et par minutter
Man kan jo nesten ikke få det bedre i dette været, det skal bli så godt med en fridag til i morgen. Sett deg ned med et glass iskald pepsi max (eventuelt rødvin om du er voksen) og nyt siste kvelden man kan være oppe lenge før jobb/skole kaller
Tilsett tomatpuré og ketchup (og eventuelt litt vann) og la det tykne til en kjøttsaus. Elt alt sammen til en myk deig, det fine med denne bunnen er at du slipper å vente på gjær og heving
Dryss på hvitost og litt krydder. Må være på nederste rille i ovnen. 1) Først varmer en opp vannet på 37 grader og rører inn gjæren. 20 minutter, mens en gjør klart pizzafyllet. 3) Kjevl ut deigen og tilsett pizzafyllet. 4) La pizza steke på 225 grader i 10 - 15 minytter
Bland i litt sopp, om du ønsker det. Tilsett melet litt etter litt – sammalt hvete først. Potetlomper, tacolefser og pitabrød fungerer også utmerket sompizzabunn
Kommentarer
cecilie eide
Oppskrift borte
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.