Hjemmelaget Pizza litt sånn som man gjorde det på 80-tallet!
Fra jord til bord
Fra jord til bord
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 1 1 vurderinger

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl lunkent vann
  • 6-7 dl speltmel, jeg bruker gammel type fra spesialkorn eller Holli mølle
  • 1 klype salt
  • 1 ss surdeigsstarter (evt. 1 ert blå gjær + 2 ss eddik)
  • 2 ss mykt smør
  • Tomatsaus
  • 1 stor løk eller to små
  • 2 ss smør
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 1 stor gulrot eller to små (for sødme, alternativt kan du bruke sukker)
  • 4 ss fermentert ketchup (kan sløyfes)
  • 2 pk 290 g hakkede tomater
  • 2 ss gelatinpulver eller en dl eller to med gelatinrik nøytral kraft. Les HER for inspirasjon. (dette er noe jeg har rotet inn i oppskriften for å gjøre det lettere fordøyelig og tilhører ikke originalversjonen)
  • 2 ss italienske krydder, som basilikum, oregano osv jeg bruker DENNE
  • 2 ts uraffinert salt
  • pepper etter ønske, jeg kverner rikelig på

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.