Til 1 kg brød trenger du. - 235 g revet gulrot- 280 ml lunkent vann- 2 ss solsikkeolje eller rapsolje- 600 g hvetemel- 1 ts salt- 4 ts sukker- 4 ts tørrgjær- en håndfull solsikkefrøBle du fristet
Jeg vet at det ikke er så vanlig å tenke på indisk måltid med grønn farge (såfremt det ikke er en rett med spinat), det mest vanlige er rød eller gul farge på sausene på grunn av gurkemeie
Fiberrikt brød med høyt jerninnhold. kombinert med fin farge. Strø over litt spelt, dekk med plast og la stå på et lunt sted til heving i 1 time. Form 2 brød, ha i formene, dekk med plast og la de stå i 15-20 minutter, til ovnen er varm
Nå tenker du muligens, nei enda en oppskrift medkoriander gitt. Servert med raitamiks som dipp. Med pizzaskjærer laget jeg snitter som sirupsnipper, penslet 2 ss medkorianderpaste og stekte de på stekebrett i stekeovnen på 170 grader i 12 min. 2 ss med. 12 min Servert med raitamiks som dipp
Hmmm, kanskje jeg skulle ha gitt ut en egen kokebok med bare potetretter. Koriander poteter. Det som er usunt er at man spiser altfor mye, alt er sunt dersom det spises med måte
Følg prosessene som nevnt i denne oppskriften, tilsett revne gulrøtter sammen med ingrediensene når du blander deigen til en seig røre Etter deigen har hatt sin hevetid på mellom 16 og 24 timer så legger du den på et bakepapir eller kjøkkenhåndkle dekket med havregryn. Forvarm jerngryte med lokk på 250 grader i en halvtime før deigen er ferdighevet
Jeg har aldri bakt gulrotbrød før, men ut i fra erfaring med den kjøpte varianten er det veldig saftige brød som har god holdbarhet - slik ble disse også
Etter myyyye fliring, erfaringsutveksling, juicepressing, litt unger her og der…så hadde vi rundt midnatt tryllet fram to deilige, krydrede, saftige, smakfulle gulrotbrød
Rasp gulrot og bland dette i det tørre samtidig med olje og lunket vann. I dag bakte jeg gulrotbrød for første gang, og tro meg, dette komme jeg til å gjøre igjen
I dag kan jeg friste med hjemmebakt, sunne og middels grove gulrotbrødmed cottage cheese. Pensle med litt vann og dryss over litt linfrø og solsikkekjerner
Pensle med egg og strø på solsikkekjerner og eventuelt litt urtesalt. Sett stekeovnen på 225 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og varm melken til den er lunken (37°C)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.