Selv er jeg laaangt fra ferdig med alt jeg har planer om, og siden jeg har igjen en trekk eksamen også( som jeg sikkert er så heldig å få komme opp i), så får julen komme om jeg blir ferdig eller ei
Grillet fisk og Cajunmusikk. Stektkveitemedkantarellerog blåbærsaus. Luksusen med å bo i Tromsø, er å kunne få kveite så fersk at du nesten må svømme etter den
Litt som biff prinsippet, ikke stek for mye i pannen om gangen, så den blir stektog ikke kokt. Kveite finnes på begge sider av Nord-Atlanteren, også langs hele kysten av Norge
Salsa kan brukes til så mangt,som til ovnsstekt laks, poteter og gulrot. Skjær bort stilken på paprika og legg også denne med snittsiden ned på bakepapiret
Stek på middels varme til den er gjennomstektog saftig. Del kveiten i fire fine stykker. I går snudde sola mot lysere tider, og det ble feiret med at mannen laget en middelhavsrett full av gode råvarer, vitaminer, næringsstoffer og friske smaker som et lite avbrekk i julestria
Skjær agurk i tynne skiver eller lange spaghettistrimler. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Trekk potetene ferdig i saltet vann med dillstilkene
Persille eller gressløk. rikelig med finhakket dill. 800 g fersk filet av kveite , laks eller annen fisk. 2 skiver sellerirot, 1 persillerot eller pastinakk
Sammen med fisken så hadde vi lettkokte asparges som vi ogsågrillet, gibrichesaus og potetmousse a la masterchef hvor potetene var trukket langsomt sammen med laubærblad, timian, hvitløk og sjalottløk
Her bruker man selvsagt det man måtte ha enten det er kesam, matyoghurteller rømme. Jeg brukte til denne middagen ingen poteter eller brød, men det kan du selvfølgelig gjøre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.