Press kokte poteter gjennom en sikt. Potetene må være litt avkjølt før du blander inn hvetemel. Bland de moste potetene med hvetemel, eggeplommer, salt og revet muskat. Bland sammen til en homogen masse.
Dryss litt mel på benken og rull sammen deigen til en stor bolle, ikke jobb for lenge med deigen. Del deigen i to og rull ut til en pølse med lett hånd. Ikke drep deigen.
Del pølsen opp i passende biter, cirka 1 ½ centimeter lange biter. Rull de på en gaffel til fint mønster. Dypp gaffelen i hvetemel, så den ikke klistrer seg fast.
Legg gnocchi i kokende saltet vann, 10 gram salt per liter vann. Når de flyter opp til overflaten er de ferdige, kok de videre i 30 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. Du kan sette gnocchi et døgn på kjøl før de skal brukes.
Rett før servering blander du inn litt olivenolje i gnocchi. Stek gnocchi i en varm panne med litt smør og salvie til de er gylne og fine. Dryss over revet parmesan og server ved siden av nakkekoteletter.
Hei 17-mai. Vi er mange som klør oss litt i hodet for tiden, den ene fridagen tar den andre og det er lunsjer, brunsjer og sammenkomster på løpende bånd
1. Lag ketchup. Flå tomatene først - skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken. Legg i kokene vann til skinnet slipper, omtrent 30 sekunder
Hellstrøms pepperbiff (uten sous vide). Dette er min variant av kveldens rett fra Masterchef – jeg byttet ut potetgull med potetfondant, da det er min soleklare favoritttiberedning av potet, og jeg kan egentlig styre meg litt for alt som er frityrstekt
"Gelato alla vaniglia" er "Gelato" laget med ekte vaniljestang og smaker fantastisk. Italiensk "Gelato alla vaniglia" kalles også av og til for "Gelato di crèma"
I går lagde jeg yummy gnocchi, tar litt tid men det ble skikkelig godt. Deilige gnocchi med sprø stekeskorpe utenpå og som er myke inni, med en fyldig smak av potet og parmesan
Denne desserten minner meg om min barndom. Gjør den det hos deg, også. Barndomsminnene strømmer på. Vi hadde dessert hver eneste dag hjemme da jeg var barn, og denne er en av klassikerne
Gnocchi er laget av kokte poteter, mel og eggeplomme og er en gammel Italiensk rett. I dag lager mange gnocchi av andre grønnsaker også som rødbeter eller gresskar som gir fine farger til maten
"Kjeks" alle kan få til. 07. 10. 2014 kl. 20. 31 i. Bakst. 4 kommentarer. Hei. En uke av oktober er allerede over. Dessverre har jeg tidenes forkjølelse, så jeg tilbringer minimalt med tid borte fra sofaen egentlig
Frukta alle burde ete meir avHeisann. Har du smakt avokado før. Det finst fleire fordeler med å ete denne frukta, ja, for det er faktisk ei frukt, den vil visst også ligge i bær kategorien ifølge wikipedia
Jeg synes det er noe romantisk og vakkert over hjemmelagde Gnocchi ♥. Gnocchi er laget av kokte poteter som du blander med mel og eggeplomme og gir et raskt oppkok
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.