Da prøver vi igjen, endrer favoritt-kake-oppskriften igjen - og denne gangen til gulrotkake...Hallllllleluja, jeg er i himmelen! Ja, sååå godt var det!
Jeg har valgt å bruke Schär glutenfrie lasagneplater. 3-5 dl melk3 ss smør3 ss Toro glutenfrimelblanding1/2 ts muskattnøtt2 dl revet parmesanost eller annen ostGlutenfri lasagneplaterRevet hvitost til toppingServer med en frisk salat. Hell sausen i stekepannen og smak til med salt, pepper og 1/2 ts sukker. 1/2 ts muskat
150-170 gram mel (vi brukte schär bread mix, glutenfritt mel)150-170 gram meierismør (du kan gjerne bruke melkefri margarin også)70 gram tagatesseFriske bær
Potetmel som normalt brukes hadde jeg ikke, men jeg har alltid flust med glutenfritt mel. Hvelv kaken over på sukkerstrødd håndle/tørkle eller bakepapir og dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl kaka under langpanna
Stek gulrotkaken i langpanne ca. 1/3 ts vaniljepulver. 100 g malte walnøtter/evt. 250 g Glutenfri Lys Melblanding. 28 x 38 cm ved 160/180 grader i ca. 1/3 ts vaniljepulver. 100 g malte walnøtter/evt. 250 g Glutenfri Lys Melblanding
Denne ukens kake ble gulrotkake. Jeg måtte bare prøve å lage en gulrotkake uten hvetemel og egg, og det gikk greit det, men den ble nok ikke like god som den vanlige
I dag prøvde jeg meg på gulrotkaken fra Basic Glutenfri Baking, og den er så god. Glutenfri mat. Ellers finnes det mange supre oppskrifter på nett, bare google "glutenfrigulrotkake", så kommer det opp mange alternativer
1/2 ts salt. 1 ts vaniljesukker (ev 1/2 ts vaniljepulver). Her er bildet av min store gulrotkake, med kanin av marsipan (kan gjerne lages i forveien) og knuste oreo kjeks til pynt 4 egg. 1/2 ts salt. 1 ts vaniljesukker (ev 1/2 ts vaniljepulver)
I går benyttet jeg muligheten til å teste ut en glutenfri og sukkerfri versjon av gulrotkaka mi. Hadde jeg ikkje visst bedre, ville jeg aldri trodd den var verken glutenfri eller sukkerfri
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.