Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg
Sunndessert.no
Sunndessert.no
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 10 stk dadler (1 kopp) 2 epler (rensket) 0,5 dl vann (1/4 kopp) 1 ss sitronsaft 1 ts vaniljepulver 1 ts kanel ½ ts muskat ¼ ts salt 500 gram gulrøtter 80 gram kokosmel (1 kopp) 5 dråper stevia Glasur 150 gram cashew (bløtlagt i 3 timer) (1 kopp) 1,2 dl kokosmelk (kan bruke vanlig melk) (1/2 kopp) 2 ss sitronsaft 15 dråper med stevia (smak til selv) ¼ ts salt Instruksjoner Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding. Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen. Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene. Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere. Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter (jeg bruker 18 på videoen), og legg denne i fryseren i 3 timer Resten av blandingen setter du kjølig. Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur (se under). Sett på nytt i fryser i 1 time Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen. Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering). Glasur Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig. 3.2.2807

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.