Siden jeg ikke hadde noe sølvtøy for hånden gikk jeg for et gammelt kjerringråd med aluminiumsfolie, vann og salt - jaggu ble det ikke blankt uten for mye jobbing også
Jeg slo også til med en ferdig rødvinsaus fra Jacobs utvalgte- serien. Ganske så strengt også. Den var helt god, fin og bra - men hjemmelaget er fremdeles bedre
Vi lager hjemmelaget pasta til forrett, til hovedrett blir det Saltimbocca med gratinert squash og tomat- og mozarellasalat og så avslutter vi med tiramisu
Noen ganger i året har vi besøk av fiskebilen fra Næss sjømat i Narvik, og det er alltid hyggelig. Og det er ikke kjedebutikkene så veldig kjent for å ha
Var i garasjen og henta ein stokk av noko rekved eg har hatt liggande i fleire år. Eg har ein stor Kenwood til større arbeid, so har eg ein liten handmiksar til småtterier og so har eg ein gamal og god Phillips mellomstor miksar
Semifreddo ("halv-kald") er rett og slett iskrem, men på italiensk. Ikke gelato, som vi kanskje er mest vant til, den har mer karakter som norsk iskrem, og kombineres ofte i kaker og liknende
Kalvekjøtt er veldig mye brukt, og her er en god oppskrift på koteletter. Her er det best å bruke kalvekoteletter, men i dag bruker mange også skiver av mørbrad eller mørt lårkjøtt
Og har du noen gang lurt på hva som egentlig skjer når du spiser egg med sølvskje. Fruktsyre og salt er nemlig stoffer som er spesielt aggressive overfor stål, og det kan fort bli svarte flekker på bestikket
Forvell auberginskivene i lettsaltet vann i to-tre minutter. Den kalles også eggfrukt eller eggplante, og finnes i flere forskjellige farger og utseender
Mocca-lapper. Jeg gleder meg til å ikke bare vie hjertet, men også all arbeidstid til dette. I dag er det onsdag, og for mange er det ensbetydende med uttrykket lillelørdag, som igjen betyr at man skal kose seg litt ekstra midt i uka
Jeg følger med på og går på loppis i omegn i ny og ne. Og her gjorde jeg noen gode kupp. Forøvrig et bra loppemarked med rent tøy, strøkne duker og pusset messing
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.