Først ut i serien ‘tradisjonelle retter i ny vri’ er Superkokkens fårikål. For deg som ikke synes at fårikål er det beste i verden – prøv denne og du blir garantert fornøyd
Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak
Fårikål på Linevis. September de siste 15 årene så står fårikål på menyen. 3 - 3,5 kg fårikålkjøtt av lam. Fårikålen nyyytes i 2 dager. 3 - 3,5 kg fårikålkjøtt av lam
Fårikålens Venner er en ekte grasrotbevegelse, bestående av lokalt innstiftede fåreninger med full styrings- og oppløsningsrett, uten noe som helst ansvar eller rapporteringsplikt utover hva de lokale vedtekter måtte diktere
I dag er det fårikålens dag, den faller på siste torsdag i september, og jeg har fått skikkelig godt lammekjøtt fra Dalen kjøttvarer, for skal man lage fårikål må man ha skikkelig kjøtt
Fårikål. Kok opp og la fårikålen trekke på lav varme i 2-3 timer til kjøttet er mørt. Tradisjonell fårikålFårikål - 2 kg Hodekål - 2 kg Pepper - 2 ss Salt - 1 ss Maizena - 1 ss Vann - 4 dl Tilbehør Poteter
Snart er det også fårikålens dag, siste torsdag i september, så tidspunktet passer egentlig bra. Da jeg hadde noen lammeskanker i fryseren, tenkte jeg de måtte gjøre seg ypperlig i en fårikålgryte
Fårikål er Norges nasjonalskatt. Det er noe av det beste jeg kan få servert til middag og noe jeg siklet langt etter i alle de år jeg sverget til vegetarismens gleder
Høsten er lammesesong i Norge, og en eller flere fårikål-middager hører med. Fårikålkjøttet koker til det blir så mørt at det løsner fra benet, og smakene er både milde og gode
Kok poteter til de er møre, og server til rykende varm fårikål. Skjær hodekål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele, begynn med et lag kjøtt med fettsiden ned
Da er det duka for å koke en durabelig gryte fårikål og invitere venner på fest. For de som aldri har kokt fårikål før, slapp helt av… Lettere blir det nemlig ikke
I morgen er det fårikålens dag, som hvert år faller på den siste torsdagen i september. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på fårikål, og vise dere hvor enkelt det egentlig er å lage det
Siste torsdag i september hvert år er det fårikålens dag. Inviter familie eller venner på middag i dag, du finner masse godt fårikålkjøtt i alle dagligvarer nå
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.