Ein lærer stadig nye ting, sjølv om mykje matlaging går på autopilot når ein har gjort det nokre år. Her i jula lagde vieitklassisk svensk julbord, sidanvi har feirai huset vårt iSverige denne jula
Dersom du brukar laktosefri fløte kan du også servere den tillaktoseintolerante. Pavlova er ei enkel kake å lage, og ikkjeminst lett å ha som glutenfrittalternativ på festbordet
Flate rundstykker er lette å ha pålegg på når ein skal ta med. Det er ikkje ofte eg bakar tre gongar på ei veka, og at eg lage samme oppskrifta har aldri skjedd før, men når eg fant denne, måtte eg prøva
Eitviktig oppdrag førte meg tilSverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
Stablar du appelsinskivene, så dryss littmellom kvart lag. Tradisjonen er å ete appelsin naturell, til nød med einsukkerbit dytta innieitlite hol ein kan syge safta ut gjennom
Fjerne skalet ved å smutte deimellomfingrane ned ieit kjøkenhandkle. Det var Pascal Dupuy som tok med makronane til Norge, lekre, luftige mandelbakels med ein søt og fløyelsmjuk krem imidten
Eit par dagar seinare fekk eg ein pakke i posten med garn nok tilheile teppet mitt. I vår fant eg ut at det er skummelt å la eit så stort bestemorsteppe ligge på vent
Steinbiten har ein tanngard som skremmer vatnet av dei fleste på høglys dag. Men skinnet er overraskande mjukt og fiskekjøttet blant det mest suverene havet kan servere oss
Imellomtida kan du fylle ein balje med iskald vatn og isbitar. Carsten formaner oss til å halde kjøttet/kjøttdeiga kald undervegs i prosessane ved å sette det på kjøl mellom slaga
Fjern steinen. Jeg bruker stort sett aldri dadler ioppskriftenemine lengre. Kjøp saftige og ferske dadler for det gir et mye bedre resultat enn de steinharde dadlene som selges på pose
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.