Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling
Siden er det blitt en fast gjenganger for meg, for pesto passer perfekt til steinbit. Jeg gjør en liten vri ved å lage pestoen basert på bladpersille i stedet for basilikum
Legg fiskestykkene i en ildfast form. Fordel urteblandingen over fisken og stek steinbiten midt i ovn ved 200 °C i ca. 4 jevne stykker steinbitfilet à ca 180 g
Paien vart fylt med restar av juleskinke, tre raudløkar og litt sopp som eg steikte, ein rest av pommes anna-poteter, ein pakke fetaost som hadde gått ut på dato for pinleg lenge sidan og til slutt litt riven jarlsbergost
'En papilotte' - fransk for "i pergament", er en metode for matlaging hvor maten er lagt inn i. Steinbit passer ypperlig i denne retten, da den er 'fast i fisken' også når den blir skjært i mindre biter og varmebehandlet
Å sette saman ein salat handlar om ulike fargar, former, smakar og teksturar. Dei treng berre så vidt varmebehandling, og du får tilbake mange gongar ved å behandle dei forsiktig
For ikkje å snakke om Väst-Värmland. Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
Dette lagde jeg i forrige uke da jeg fant steinbit på salg i butikken, og du verden så godt. Vask og skjær en aubergine i avlange skiver, la dem ligge i litt salt (som du siden børster av), eller tørk av med tørkepapir for å fjerne noe av væsken
Del fisken i porsjonsstykker og legg de i en ildfast form. Formen settes midt i ovnen i ca. For 2 personer. 500 g steinbitfilet uten skinn og bein. Forvarm ovnen til 180 grader. 500 g steinbitfilet uten skinn og bein
Med denne strenge formaningen gir jeg ordet til min kokke-side, som i dag kan tilby steinbit på menyen, en utrolig deilig fisk, fast, men ikke for fast, og velsmakende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.