Det blir nok servert mange fat med fenalår, spekeskinke og annet godt i disse tider. Og en slik speke-tallerken kan jo blir riktig så lekker og fristende, med rett tilbehør
Etter slaktetiden om høsten ble kjøttet saltet - noen ganger også røkt. Potetsalat, eggerøre, flatbrød, frukt og bær er ett naturlig følge til spekemat
Mange serverer spekemat på nasjonaldagen og her kommer tips om et herlig tilbehør. Denne salaten (eller salsaen om du vil) består hovedsakelig av mango og jordbær
Ostefat og spekemat er godt uansett hvilken årstid vi er inne i. Det er egentlig ganske morsomt å titte på alle ostesortene vi finner i disken, kanskje ta en liten smakebit og prate om tilbehøret sammen med betjeningen
Hansaften på lørdag, og for mange er det en tradisjon å feire kvelden med rømmegrøt og spekemat. Vanlig rømmegrøt inneholder hvetemel og er derfor ikke bra i et lavkarbokosthold
Du kan speke fenalår, spekepølser, skinker og annan spekemat nesten alle stader i verda. Men du er avhengig av riktig temperatur, nok luftsirkulasjon og passe med fukt i lufta for å lukkast
Till 2 stora omellett tallrikar behöver du. 2 vitlöksklyftor som du pressarsmör eller olja att steka isalt och peppar6 dl mjölk9 äggBlanda alla ingredienser och stek dig omelettTillbehör
Det hender av og til at jeg ikke har den store inspirasjonen til å gå i gang med matlaging, mitt råd til meg selv for det, er å ta en tur i en eller annen stor matvarebutikk, og ved å rusle rundt og se i hyllene kommer inspirasjonen krypende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.