Det er fredag og duketfor noe ekstra godt på bordet. Skalldyr i en eller annen form blir ofte benyttet hos oss, deriblant denne lekre retten med scampi
En liten kusine til barna har kommet til verden, og i dag var det duketfor barnedåp. Oppskriften kommer fra Det Søte Liv, men jeg har endrer litt på den for hver gang jeg har bakt
Duketfor kos rundt matbordet er det i hvert fall. Tapas betyr egentlig “å dekke til” og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte
Smuldre sammen for hånd, og tilsett egg til du får en forholdsvis myk og klissete deig. Kaker med marengs har en tendens til å måtte serveres med en gang, så ikke marengsen faller sammen
I tillegg skulle jeg bake til en barnedåp samme søndag, så forrige uke ble hektisk. Roseteknikken er IKKE enkel, spesielt ikke med kremost-frosting som har en tendens til å “synke sammen”
For filteret som legg seg mellom fortid og samtid har ein tendens til å pynte på sanninga. Kokkeguru Eivind Hellstrøm har heilt rett når han hevdar at tradisjonsmaten dør utan eit viss snev av fornying
Jeg fant de perfekte, og utrolig enkle, lefsene til formålet. Avkjøl til lunken, kna forsiktig inn hvetemel,ikke jobb for mye med deigen, da blir den seig
I går hadde jeg en rolig kveld og benytta muligheten til å bake litt, bare for kosens skyld. ) Det har vært mye å gjøre på jobben, og som pendler har ukene en tendens til å fly mellom jobb, trening, husarbeid og alt annet som måtte dukke opp
Lägg bullarna i bullformar på en plåt. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Denne bunnen er enda mer sunnere enn den forrige jeg la ut her på bloggen. Denne pai-bunnen inneholder MYE MINDRE FETT som er jo vel og bra og den gav heller ingen høye blodsukre senere på dagen heller som fettrike måltider ofte har en tendens til
For noen numre siden hadde han en sak om majones og noen avleggere av den klassiske sausen. Han avsluttet artikkelen med en liten refleksjon over hvor mye han setter pris på majonesens nærmest pregløse, unnselige smak, som en kontrast til tendensene i dagens matlaging hvor sterke og rike smaker og smakskombinasjoner og innovasjon står så sentralt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.