Jeg elsker smoothie, men blir fort lei og trenger derfor variasjon. Jeg spiser heller ikke så mye frukt lenger og er moderat på bærfronten på grunn av følsomhet for benso- og salisylsyre som det finnes mye av i bær
Retten er rik på kostfiber, vitaminer, antioksidanter og andre gode platenstoffer fra grønnsakene. Skyll grønnsakene i friskt vann og skrell rotgrønnsakene
og kutt grønnsakene i små biter. Stek grønnsakene i rapsolje i. Legg grønnsakene over i en. Legg laksefiletene over grønnsakene, og krydre fisken med salt og pepper
Nå er tiden her til å servere noe fargerikt og godt som tilbehør til middagen, Alle rotgrønnsaker kan bakes på denne måten, grønnsakene blir sødmefylte og fantastisk gode
Her har jeg servert grønnsakene med vegetariske havreburgere som følge. Hvis du vil spise grønnsakene som en selvstendig vegetarrett, passer det fint med fullkornsris til, – og en klatt med kryddersmør
Jeg steker grønnsakene i wok, men de kan også stekes i vanlig stekepanne. Valnøtter, mandler, solsikke- eller pinjefrø, eller sesamfrø - eller en kombinasjon OlivenoljeSoyasausIngefær (pulver eller en liten bit fersk ingefær)PaprikapulverLitt sitronsaft (kan sløyfes)Stek de tykkeste grønnsakene først i olivenolje i en wok eller vanlig stekepanne
Å bake grønnsaker i ovnen kan være et spennende og godt alternativ til de kokte grønnsakene. Ved å bake grønnsakene, framfor å koke dem, kommer smaken gjerne bedre frem, pluss at du kan tilsette masse krydder og “dressinger”
Del opp potetene i båter, og grønnsakene i passelige biter – potetbåtene må ikke være for store. Tøm på oljen – og bland den godt inn i grønnsakene med ei sleiv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.