Denne gangen dro vi til Sandefjord, der ble det arrangert ei kulturhelg på det stedet som heter "Rukla" En del av dette var ei forestilling av "Stella Polaris"
Kom over et bilde av dissepå facebook, og måtte prøve meg. De ble dessverre ikke ferdige til jeg skulle dekke bordet på julaften i år, men jeg håper å ha dem klar til neste gang behovet kommer
Oljer er rike på ulike fettsyrer, og enkelte er svært rike på fettsyren omega 6, som kroppen ikke kan lage selv. De nordiske anbefalingene er at man skal få i seg omega 6 og omega 3 i et forhold på ca 4. Når disse eikosanoidene skal dannes bruker omega 3 og omega 6 samme enzymer (byggesteiner), og hvis vi spiser for mye omega 6 vil dette utkonkurrere omega 3, og vi får dannet hovedsakelig de eikosanoidene som stammer fra omega 6. Et høyt inntak av omega 6 på bekostning av omega 3 har derfor vist seg å ha sammenheng med betennelsestilstander i kroppen og også kreft. Grunnen til at vi får i oss så mye omega 6 er at vi spiser mye korn, og spesielt mye ferdigmat (posemat, kaker, kjeks, hermetikk, majonessalater, chips, fast food, ferdigretter, pålegg osv. I tillegg vil jeg anbefale deg å ta tilskudd av omega 3 eller tran om du spiser lite fisk til middag eller som pålegg. Du bør spise fet fisk til middag eller som pålegg 3-4 dager i uken for å få i deg nok omega 3. 3 i et forhold på ca. 6 på bekostning av omega
Supert som snaks på tur nå som vinterferien står for tur. Bruk en spiseskje/hendene til å lage små kuler som du presser ned slik at de ikke blir så tykke på bakebrett med bakepapir
Bruk lett smøreost, sterk sennep eller most avokado på brødet istede for smør. Som du ser vil små bytter kunne gi ganske store utslag på din kropp og helse
Hva med å lage disse til i kveld. Kanskje disse saftige søtpotetmuffinsene kan friste som fredagskos. Disse blir helt fantastisk gode toppet med ostekrem
For å se alle paleo produktene på Iherb kan du gå inn her. Iherb har nettopp tatt inn disse paleo produktene, så tenkte jeg skulle tipse dere om noen av dem
Stilige kaker som gjør seg på kakebordet. Disse har jeg aldri laget før,. Når den samler seg tar du den ut på bakebordet og knar den for hånd til fin konsistens
Hummus bruker jeg mye som hjemmelaget pålegg. ( jeg gjør dette selv om disse kikertene er ferdig kokte fordi de ofte er harde og fordi jeg liker at hvitløken er mild og fin) Hell så av mesteparten av vannet men behold litt som du kan spe med etterhvert
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.