2 km
lange turen klarte vi å bruke hele 2,5 time Til ungenes store begeistring hadde vi fått med oss onkel Håkon på tur.
... og madrassen som vi la ifra oss rett før snøen dalte ned tidlig i vinter, har sannelig kommet til nytte. Man trenger vell verken solseng eller trampoline når man har en gammel madrass slengende i oppkjørselen..! Vår = ryddetid! ..og til Filips store begeistring fant han en eske med to nedfrosne gomp under vogna.. Nam!
Frøken tøffere enn tøffest.. !
Blidfisen min, som går å sier "æ e kosegutten t Casper", hele tiden. (casper er da altså hunden vår..!)
Bollelunsj med utsikt ut over det frossne Kyvannet. . Lilja lurte på hvor vi skulle bade, men det ble altså ingen bading!
Onkel Håkon viste barna hva som gjemte seg under isen, og sannelig fikk de sett småfisk. Filip var kanskje mest opptatt av å smake på isflakene, mens Lilja var mer opptatt av at fiskene hadde det så kaldt i vannet..!
...det er en sånn ting jeg tenkte på før jeg fikk unger, at jeg synes det så koselig ut når barn kom hjem med hendene fulle av blomster som skulle settes i et mekeglass. Dette var dagen for årets første blomsterbukett. Lilja var i ekstase over alle blomstene!
...tulleonkel fant på mye sprell! ! - som selvfølgelig falt i smak til barna!
...og når vi nesten hadde fullført 2 km på 2,5 time, var det ikke superlett å være denne snuppa...
På Lilja: bukse og jakke fra Racoon Outdoor, pannebånd fra Name It.På Filip: Selebukse fra Racoon Outdoor, Fleecedress fra Memini, lue fra Kivat.På Fiola: Fleecedragt fra Memini, pannebånd fra Name it
Lovet dere oppskriften på denne, og jeg må bare si tusen takk for god oppskrift suntoggodt♥ Det kan vel ikke bli enklere å få i barna våre fisk enn å lage en slik grateng som dette selv om både Max og Leo er glad i laks på tallerkenen
Rens og finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene i midten). Surr løk og chili i en liten kasserolle i en god klunk med olje i 5-10 minutter, til løken er blank og myk
Det er viktig å begynne med en liten mengde, kanskje bare et par ss og så gradvis øke mengden. Her er alt du trenger for å lage en førstegangsfermentering
Etter koking og påfølgende avkjøling kan den bakes, stekes eller grilles. Jeg hadde hverken smakt eller laget noe med det før, så dette ble første gang – men definitivt ikke siste
Nå er dette noen uker siden,. men her er bilder fra første brødbakst i bakerovnen. Her har jeg fyrt noen timer, og det har gått ca en time siden siste fyring
Jeg har aldri vært noen flink frokost-spiser, har gjerne hoppet over den. Med shaken blir det annerledes, den drikkes fort opp, og metter godt - helt til lunsj
Lukk øynene og tenk tilbake på første nyttårsdag. Søndagen over alle søndager, dagen ingenting ble gjort, da alt var bare fred og ro, og du spiste årets første dessert
I går var det årets store tyttebærdag her i gården. Jeg hadde nemlig noen kilo tyttebær i kjøleskapet, og de var dessverre ikke fremskaffet av meg med en tur ut i tyttebærskogen, men derimot innkjøpt på den lokale ICA-butikken
Ble egentlig ganske fornøyd med resultatet ,synes den ble fargerik og fin. Jeg brukte to forskjellige kakebunner denne gangen, de to øverste bunnene var vanlig sukkerbrød, mens den nederste var en ganske så kompakt sjokoladebunn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.