Betaglukaner er lange forgreinede karbohydrater som vi finner mye av i byggog som kroppen bare til en viss grad klarer å bryte ned (bakterier i siste delen av tarmen klarer det), men normalt har vi hittil omtalt betaglukaner som kostfiber fordi de brytes så dårlig ned
Byggfiber er føde for tarmbakteriene som styrker fordøyelsen ogimmunforsvaret. Bygg er rik på kostfiber betaglukan som senker kolesteroletog demper opptaket av raske karbohydrater fra tarmen, slik at du får et mer stabilt blodsukker
eks sellerirot sammen med gulrot,pastinakk, søtpotet eller kålrot og kanskje noen broccolistilker og jordskokker, så smaker mosen mer og kan med hell brukes til pasta
Vi har vinterferie og barna er med på det som er av matlaging, enten det er å dele opp pølser til pølsegrateng eller bake kanelboller til besøket nordfra
Jeg bruker mixmaster og røren blir derfor godtblandet på kort tid. Den også fin for dem som er allergisk for egg, for her er ikke et eneste egg å finne i røren
Bland sammen det tørre, sikt det inn i røren og bland godt. Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistens slik at det tilfredsstiller de små munnene
Før Cottage Cheese oglettrømme blandes, bør man forsøke å mose osten så godt som mulig for å slippe klumper (et tips er å helle osten ut på en plastfjøl og mose med gaffel)
På jobben har det gått en masse sykdom, og siden jeg er blant dem som bare titter innom noen timer nå og da hadde jeg trodd jeg skulle bli skånet, men den gang ei
Julekaker, julegodt, julemat - alt dette som er så godt, og som selfølgelig hører julen til. Med andre ord, man bør ikke stresse over hva man putter i seg i julen, man bør ikke telle kalorier - heller nyte julens gode smaker og være takknemmelig
Min er flyboren direkte fra Marokko av min gode venn og kollega Laroussi. Kvede er en alminnelig frukt i det danske kjøkken, og i følge min tante Tove, hadde min danske mormor etkvedetre i hagen på meieriet der hun bodde
Dette er en godog næringsrik start på dagen. Jeg har virkelig fått smaken på byggryn siste tiden og her kommer enda et frokost eller lunsj / mellommåltid tips med byggryn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.