Selskabelig er jo ikke veldig glad i papirservietter, bortsett fra på båttur og lignende utflukter. men her kommer en veldig bra side som viser ulike måter å brette servietter på
Bestemor lærte meg tidlig å lage hennes helt spesielle wienerbrød, som egentlig er en krysning mellom boller og wienerbrød, og som ikke krever like mye bretting og kjevling som vanlige wienerbrød
(Det hører med til historien at jeg har hatt noen dager HELT i ro, pga stråleskader/brannsår, og at jeg nå er så lykkelig over å kunne bevege meg normalt uten å ynke meg av smerter at jeg bobler over av virkelyst
D så nå skal jeg sette meg ned å slappe av med forever ultra shaken min, fra forever living, før jeg setter i gang med rydding av hus og brettingav klær
Er du av typen som sanker sopp i skogen, kan du sikkert prøve på andre typer. Husk at sjampinjong normalt ikke skal vaskes, helst børstes av med en pensel eller tørke med en serviett
Fremgangsmåten for fylling og bretting blir akkurat den samme, men med en annen type gjærdeig trenger du kanskje ikke like lang etterheving og kan bruke litt lavere steketemperatur
Men selv om det er mye gris, og et uvanlig forbruk avservietter er hver bit av bollen verdt det. Da jeg var liten (og det begynner å bli en del år siden) og bodde i Grimstad var en av livets høydepunkter å dra innom Sam Berg i Storgaten for å kjøpe sørlandsboller
Avkjøl, gjenta brettingen totalt tre ganger så det blir seks brettinger, beskrivelse over. Det tar litt tid å lage, man må passe på at den kjøles godt ned mellom brettingene, men vanskelig er det ikke
I år har jeg knekt koden til hvordan man bretter en sommerfugl av papir og jeg har blitt riktig så glad i disse skapningene som det er så lett å pyte med
Når deigen har hevet ferdig etter siste bretting, hvelv den ut på melet bakebord. Ha over i et dørslag og la de renne av seg mens du blander mel, gryn, sukker og salt i bakebollen
Når deigen har hevet ferdig etter siste bretting, hvelv den ut på melet bakebord. Duften av nystekt brød brer seg i huset, du er ikke svett etter bakingen selv om det er over fem timer siden du startet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.