1. Hver fisk spekkes med 4 ansjosfileter ( 4 i hver filetside ved 2 store fisker). 2. Skjær grønnsakene i små terninger, og la dem bli blanke i smør. Ha i fiskekraften og la koke passe møre under lokk.
3. Krydre fisken lett med salt, og kvern over pepper. Husk at ansjosen også avgir salt!
4. Brun fisken lysebrun i varm olje, ha i 30 gram smør og hvitløkfeddene, og sett stekepannen i stekeovn ved 210 grader 10 minutter. Ta ut og hold fisken varm.
5. Kok inn grønnsakene med oljen/smøret i stekepannen, til en glatt fin konsistens. Ta ut hvitløken(selv spiser jeg den), og bland i eller dryss over persillen.
Pommes alumettes
Skjær potetene i tynne strimler, omtrent som julienne, og friter dem i 180 grader varm olivenolje. Ta ut med en sil/dørslag, og rist av overflødig fett. Legg tilslutt retten opp som på bildet.
Ta opp stavene, og legg dem i en gryte med kaldt vann. Pass på å bruke en stor gryte med mye olje. Mange har en drøm om å lage den perfekte pommes frites hjemme på sitt eget kjøkken - så også jeg
Det var breiflabb filet, og da er det godt å steike fisken. Tilbud på breiflabb må man benytte seg av, det er en utrolig god fisk, som er i overkant dyr til vanlig
), og nå også sammen med fisk. Sammen medbreiflabb ble dette en skikkelig festmiddag av dimensjoner. Jeg har brukt den i kaker, frokostbarer og brød, i gryteretter, som deilig tilbehør til pinnekjøtt (perfekt erstatning for kålrotstappe
Breiflabb, hummer og sjøkrepshaler med portvinsmør. innholdet i hodet untatt paven, og kloinnholdet, kan du gjerne pynte tallerkenen med, eller spise til frokost
Pommes frites kan lages på en sunnere måte enn den vanlige som er kokt i olje, med denne fremgangsmåten her kan du innimellom spise pommes frites med god samvittighet, og det er ingen innviklet eller omfangsrik fremgangsmåte, nei da, såre enkelt
Oppskriften går selvfølgeig også til andre fiskeslag med fast kjøtt. Breiflabbmed bønner. fine stykker av breiflabb, litt hvitløk og noen laurbærblader
På menyen sto breiflabb i spekeskinke, pastinakkpuré, smørdampet purre og ovnstekte potetskiver. Selv om vi eksperimenterer med hverdagsmaten og prøver å introdusere nye smaker hele tiden, så begrenser det jo noe
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.