Breiflabb med ansjos og pommes alumettes
terjedørumsgaard
terjedørumsgaard

Breiflabb med ansjos og pommes alumettes

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 4 små, eller 2 store breiflabb
  • 16 italienske, greske eller norske ansjosfileter
  • 70 gr. hver av gulrøtter, purre og stangselleri
  • 60 gram smør
  • 2,5 dl. fiskekraft
  • Salt, og pepper fra kvern
  • Olivenolje
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 spskj. hakket persille

Instruksjoner

    1. Hver fisk spekkes med 4 ansjosfileter ( 4 i hver filetside ved 2 store fisker). 2. Skjær grønnsakene i små terninger, og la dem bli blanke i smør. Ha i fiskekraften og la koke passe møre under lokk.
    3. Krydre fisken lett med salt, og kvern over pepper. Husk at ansjosen også avgir salt!
    4. Brun fisken lysebrun i varm olje, ha i 30 gram smør og hvitløkfeddene, og sett stekepannen i stekeovn ved 210 grader 10 minutter. Ta ut og hold fisken varm.
    5. Kok inn grønnsakene med oljen/smøret i stekepannen, til en glatt fin konsistens. Ta ut hvitløken(selv spiser jeg den), og bland i eller dryss over persillen.

    Pommes alumettes
    Skjær potetene i tynne strimler, omtrent som julienne, og friter dem i 180 grader varm olivenolje. Ta ut med en sil/dørslag, og rist av overflødig fett. Legg tilslutt retten opp som på bildet.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.