God lørdag alle sammen. Jeg håper dere nyter den vakre høstdagen vi har i dag. I dag har jeg bakt noe så enkelt som kanelboller – dette er en “all time favourite” her hos oss
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Det er ikke noe hokus pokus med denne oppskriften, og både vanilje og kardemomme er jo nokså vanlige smaker på hveteboller, men her tilsatte jeg altså litt ekstra av begge deler og det gjorde faktisk en nydelig forskjell
Boller, kanelsnurrer og vegaboller. For å få en oppskrift på vegaboller/ kanelboller, trykk her. Jeg og kjæresten min bakte boller i helgen, og vi har funnet ut at vanlige boller er ok, og det samme gjelder egentlig kanelsnurrer
Trill runde boller, og trykk de flate. både noe som smaker godt, og en overraskelse. Jeg skal ikke skryte på meg grunnoppskriften på bollene, den har jeg tatt fra brodogkorn
Alle hadde med noe og vi stilte selv med kanelboller. Blanda smør, sukker og havregryn i en bolle. Bland i vaniljsukker og kakao, tilsett sist kald kaffe
Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig. Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær smaker både friskt og søtt på samme tid
Nystekte skillingsboller med kanel i svingene og sukker på toppen. Plutselig er kjøkkenet fullt av familiemedlemmer, venner, slektninger, naboer og loddselgere som «tilfeldigvis» stikker innom i håp om å få hendene på en nystekt luftig, og velsmakende skillingsbolle med masse kanel i svingene og et deilig sukkerlag på toppen
Og det har jammen vært mye prøving og feiling før jeg kom frem til denne. Glutenfri bakst blir mindre luftig enn bakst med gluten, og boller vil man selvfølgelig ha luftige
Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig. Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær smaker både friskt og søtt på samme tid
Selv om disse bollene lages helt uten melk, må jeg ærlig innrømme at dette er en av mine beste bolle-oppskrifterEn kan selvsagt lage bollene med melk, da byttes melkefritt margarin med vanlig margarin og vann med melk
I. n. l. e. g. t. i. h. o. d. r. s. p. k. B. v. a. f. ø. u. b. j. c. 2. 0. 8. ,. m. æ. D. å. M. O. y. J. K. (. ). F. w. N. U. H. 6. 3. 5. 4. x. 1. V. /. 7. C. R. T. S. %. –. ♥ l. d l
spiseskje av vanilje yoghurt. For å lage deigen, legg melk og smør i en liten kjele og varme over middels lav varme til smøret er smeltet og melken er varm
Det er første gang jeg blar i, og bruker, en av bøkene mine. En av grunnene til det er at jeg liker å tenke og lage nye oppskrifter, men enkelte ting – som gjærbakst – er og forblir klassikere til tross for at jeg har gjort dem litt sunnere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.