I "gamle dager" brukte vi hvetemel/smørjevning til blomkålsuppen, det har jeg helt sluttet med, nå koker jeg blomkålen og moser den med stavmikser og du får en jevn og nydelig suppe som virkelig smaker blomkål - og som også kan spises av de som har glutenallergi
deilig sellerisuppe med eple, baconogvårløk. Vi har som jeg har nevnt tidligere abbonert litt på "Godt Levert", og denne uken mottok vi Original pakken med oppskrifter fra Trines Matblogg
Serveres med brød, og det sprøstekte baconet drysses over når du forsyner deg. Lag lag jevning av en god klatt smør som du blander noen spiseskeier hvetemel i, spe på med melk og kok til den blir en tykk saus
Før i tiden ble blomkålsuppen laget med meljevning, og det er ingen ting i veien for å gjøre det, men selv synes jeg blomkålsuppen er aller best når suppen er kjørt glatt med en stavmikser og uten meljevning
Når du er fornøyd med konsistensen på suppen, smaker du den til med salt. Til suppen serverte jeg stekte kyllingbiter, sprøstekt bacon, stekt avocado og gressløk, men vi savnet brød til
Dette spiste vi tidligere i uka, kremet blomkålsuppemedbaconog pannekaker til «dessert». Dette er for øvrig en super middag å ha på kjøttfri mandag også, bare å erstatte baconmed nøtter og frø ristet lett i panne med en klype salt
- Server medbaconog et godt brød eller rundstykker inntil, topp suppen med kruspersille. - Ha løk og blomkål i en kjele sammen med kyllingfond, vann, melk, fløte og creme fraiche
Server suppen med sprøstekt bacon, ett dryss persille og godt brød. Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt
Del baconet opp i passé store store striper, og finahakk løk og purre. La suppen trekke på lav varme (slik at den ikke blir kald), mens du lager baconet
Det skjer ikke så mye om dagen, blir jobb og henting og lek med lille mann før sengetid. Har ikke tenkt å flytte helt med det første, da vi skal ha endel andre ting på plass først
Det er lettere å bare kutte de i passende biter, og kjøre de i blender med en gang. Du trenger ikke være noen mesterkokk, og du trenger heller ikke være godt vant på kjøkkenet
bacon, Blomkålsuppe, sopp, steinsopp Så hva trenger man, jo du må ha. Man kan også bruke champignon, men da ville jeg latt de gå en runde i stekepanna med litt smør først
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.