Blomkålgrateng lager du med eller uten bacon – det spørs bare hva du skal bruke den til. Smør en ildfast form og legg i fint oppskjært blomkål lagvis med stekt bacon
Jeg prøver derfor å lage retter med blomkål et par ganger i uken nå. Jeg tilsatte pølser og brukte den derfor som selvstendig rett sammen med ovnsbakte tomater
Kutt blomkålen opp i passe små buketter, legg den i en bolle med varmt vann og salt for å vaske den. Jevn med den jevningen du vanligvis bruker, begge boksene med kremost skal også i sausen
Jeg noterte meg aldri noen oppskrift, men den var ikke all verdens vanskelig å komme opp med sjøl. Jeg har pimpa den opp med litt bacon og min egen brødrasp også, men retten er definitivt inspirert av den hyggelige engelske kokken
Tidligere i høst testet jeg ut fotballfrues blomkålgrateng, med ett par småjusteringer har den kommet på bordet vårt flere ganger i løpet av høsten og blitt ett favoritttilbehør
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form. Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca
Spe med melk til det blir en passe tykk saus. Den gule osten kan byttes ut med revet parmesan. Denne ovnsretten er en enkel og grei og passer både som middag og kveldsrett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.