Saftige og gode blåbærmuffins. - Fordel oppi muffinsformer (bruk gjerne et muffins-stekebrett, husk da å smøre formene først), og legg en klatt medvaniljekrem oppå hver muffin
Men etter en tur i skogen hadde jeg et par lommer med blåbær og noe godt måtte lages. Disse deilige blåbærmuffins er veldig kjappe og gir masse god næring uten gluten, korn, sukker og andre krimskrams
Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Siden vaniljekremen på butikken inneholder laktose og ikkekan spises så mye av var det greit å prøve å lage sin egen laktosefrie
Her er oppskrift på en god du kan lage selv, med vaniljestang. Vaniljekrem er så godt. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører
Start med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Jeg er kjempeglad i vaniljekrem. Ha resten av melken i bolle sammen med maizena, og rør sammen
med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. ) Nedenfor har eg samla nokre gode tilbud hos x-life, men først vil eg dele oppskrift på sunne blåbærmuffins
I dag skal jeg friste dere med noen deilige blåbærmuffins. Miks videre sammen med melken. Tilsett blåbærene, og rør forsiktig med en slikkepott, slik at ikke røren blir blå
Nå har jeg bakt blåbærterten tre ganger på en uke fordi den var så god og etterspurt i huset, men nå er det på tidet med litt variasjon så da ble det muffins
Miks cottage cheese, egg, fløte og vaniljefrø med stavmikser til det blir en klumpfri røre. Dagens ettermiddags snacks ble derfor lavkarbo og glutenfri blåbærmuffins, og en chai latte til halsen min
Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
Fyldig og søt krem med smak av ekte vanilje. Ofte fordi jeg synes vanlige oppskrifter er kjipe på mengden vaniljekrem, men også fordi jeg håper å få litt til overs
I denne oppskriften er smøret byttet ut med olje og yoghurt, jeg har brukt frosne blåbær som fyll, men du kan bruke andre frosne bærtyper, det er heller ingen ting i veien for at du kan bruke stivt syltetøy eller friske bær
Nå håper jeg ikke at jeg får hate fordi de ikke smaker som blåbærmuffinsene på bakeriet, for det kan jeg bare konstantere med en gang - de gjør ikke det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.