Livet mitt ble et annet etter jeg kjøpte en eltemaskin. Hvis det er noe som gjør meg sprø (ha-ha), så er det å finne ut at baguettene jeg laget ble myke som loff
Sammen med dipp-saus smaker dette helt fantastisk. Vietnamesiske vårruller i supertynt rispapir,uten steking kan disse lett anbefales om du er ute etter noe skikkelig sunt og godt
Perfekt som en enkel frokost med kun smør og agurk, som lunsj med ost og skinke, brunsj med omelettfyll eller som prikken over i-en til enhver middagsrett
Bland sammen resten av det tørre, med de knuste frøene, og våte ingrediensene i en bakebolle (jeg lot kjøkkenmaskinen min elte deigen noen minutter- til det ble en jevn røre)
Oppskrift på grove baguetter, ca 8-10 stk. Bland alt sammen i kjøkkenmaskinen og la den blandes godt i 8-10minutter. Deretter dekker du bollen med et handkle og lar den heve i ca 45-60min. Rull så deigen ut til en pølse, del den opp i 8-10 deler og rull de ut til ønsket størrelse. Heves i ca 45-60minutter før du pensler de med vann eller melk. Stek de på 220 grader, over/under varme, midt i ovnen i ca 11-13minutter. Camilla♥ 700 g siktet hvetemel. 8-10minutter Deretter dekker du bollen med et handkle og lar den heve i ca. 45-60min Rull så deigen ut til en pølse, del den opp i. 8-10 deler og rull de ut til ønsket størrelse. ca 11-13minutter Avhengig av ovn
Da min svigerinne bodde noen år i Australia lærte hun å lage disse vietnamesiske vårrullene. Dette er en av rettene vi skal ha i konfirmasjonen til min datter
Selv deler jeg en gulrot i 3-4 biter. Ja, i dag skal vi ha heksegryte. Den er mest kjent som "Kjøtt i mørke", men vi kaller det heksegryte, for vi bruker å lage den hvert år til 21
Nykokt jasminris eller villris, agurkskiver og fersk koriander. I denne vietnamesisk inspirerte retten har jeg brukt palmesukker i stedenfor å bruke vanlig sukker og anbefaler sterkt å prøve ut dette, men dersom du ikke er nysgjerrig nok eller ikke får tak i palmesukker, kan du fint bruke en spiseskje honning eller brunt sukker
) passer det innmari godt med en varmende suppe til middag – og gjerne rester til lunsj også. Vanligvis lager jeg bare en enkel fersk kjøttsuppe, men her om dagen prøvde jeg en vietnamesisk-ish variant
Selv om det regner, finn frem smilet, styr tankene inn på den positive kanalen og la denne uken bli bra Det blir aldri noe bedre enn hva du gjør det til selv
Nydelig tilbehør til høstmiddagen eller gode med pålegg. 4 store grønne oliven, mine var fylt med paprika. Sett til heving under plast i 1-2 timer på et lunt sted. Stek baguettene straks i ovnen på 260 grader i 15 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader og stek videre i 12-15minutter. 15 minutter Skru ned ovnen til. 12-15minutter Avkjøl på rist
I stedet for å måtte bekymre meg for om baguetten skal smuldre sammen eller at tennene mine skal falle av fordi skorpen er så hard, kan jeg la smakssansene boltre seg og bare nyte
rør ut gjæren i veska fem min før du tar det tørre i. ikke nødvendig, men gjør de luftige og saftige 2 pakker tørrgjær 3 dl sammalt grovt hvetemel fint mel til en god deig Samt litt olje Heves i ovnen på 50 gr i 1-2 timer. Ta ut deigen, slå den ned, og heves i ovnen 30 min til. Stekes i 12-15min på varmluft 220 gr. Kan etterheves 10 min. Jeg elter deigen 10 min i kjøkkenmaskin. 1-2 timer. 30 min til. 12-15min på varmluft. 10 min Tips
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.