Nå som julen nærmer seg tenkte jeg å komme med et lite julegavetipstil den som har alt. Ta silikonformen ut av fryseren, fyll på med en liten klump smørkrem, og fyll til slutt opp med smeltet sjokolade (uten kokkos)
Franske makroner er den perfekte spiselige julegaven til venner og familie. Jeg har fått flere spørsmål om tips til spiselige julegaver, så her kommer noen tips
For å få fondanten til å stivne og beholde formen må det tilføres CMC / Tylose. Ha ha, et litt rotete bildet, men dette er min hjemmesnekrede løsning for å få kronen til å stivne i den fasongen jeg ønsker
6 dl sammalt hvete grov4 dl siktet fullkornshvete4 dl siktet hvetemel2 never havregryn 2 never solsikkefrø 1 neve kruskakli ca 8 dl vann1 pk tørrgjær1 ts sukker/ honning2 ts salt2 ss rapsoljeSlik gjør du. )-Sett deigen til heving en lun plass i ca 30-45 min(dobbel størrelse)-Del deigen og klapp den litt flat-Trill den sammen til en "pølse" og legg den med skjøten ned i en form med bakepapir- Lag et mønster på toppen med en skarp kniv ,og sikt over litt rugmel for dekor. (rugmel blir ikke brent slik rått hvetemel blir)- La den heve under et klede i ca 30 min til, mens du varmer opp ovnen på 225 grader- Stek i ca 45 min, og dekk over med et bakepapir hvis de blir for mørke "Å spise en brødskorpe i fred er bedre enn å innta en bankett med engstelse
Venninna mi hadde med seg gaver til oss, kjempekoselige gaver. Utrolig hva jeg får gjort til tross for tre barn rundt beina som skal være med på alt- hehe, koselig også da
Gjærbakst er kjempegodt til frokosten, hvertfall når det er varmt Jeg vet ikke om jeg skal kalle bolle eller brød men det er kjempe godt og egner seg veldig godt til ost og smør
Min søster og jeg er tydeligvis ikke alene om å være gniene (av og til, i alle fall). I dag er det hjemmelaget pizza som står på tikroners-menyen hos storesøster
Ingen grunn til bekymring. Problemet er å finne ut hva man kan bruke den til, bortsett fra fårikål. Min venn i nøden, Google, viser meg til denne siden her, og jeg bestemmer meg for å lage en variant av ovnsbakt kål med linser
Jeg er dessuten veldig skeptisk til hvordan disse eggene er produsert, og vil heller kjøpe egg fra høner som har litt bedre forhold, men akkurat for denne gangen får det gå
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.