årsdag har jeg laget en Pavlovakake. ÅRSDAG . I dag er det et år siden jeg startet denne matbloggen, som inneholder mest gammeldags mat,som kansje har gått i glemmeboka
I dag feirer bloggen min sin ettårsdag, tenk at ett år kan gå så fort og så sakte på samme tid. I dag vil jeg feire med å legge ut en av de første oppskriftene jeg la ut her på kakepiken
I dag har jeg laget en marsipankake for en venninne som skulle i 80 årsdag til sin farmor. bakepulverEn "slump" vaniljeessensEgg og sukker piskes til eggedosis i 6-12 minutter. 1/4 av melet med potetmel for å få sukkerbrødet enda luftigere. -)Stekes i bakepapirkledd langpanne på 170 grader, i ca 25 minutter
Solen skinner og flagget vaier, så alt ligger til rette for en god dag. I dag har vi en 8 års jubilant her i huset – hvor blir egentlig årene av Siden vi akkurat er kommet hjem fra en uke på Gran Canaria så blir ikke barneselskapet før neste fredag. Litt stas på bursdagbarnet er det imidlertid viktig å få gjort så vi blir 11 gode venner til middagidag. 1 eggehvite. 2 dråper konditorfarge etter eget ønske (vi gikk for bursdagsbarnets yndlingsfarge blå). 125 g god kokesjokolade i biter (her hadde vi mye til overs, så 100 g holder rikelig). Sett dem i kjøleskapet i 1 time til de er faste. 1 eggehvite. 125 g g. 100 g
Siden dette er Norge sin nasjonalrett skulle det vel bare mangle at retten har sin egen dag. I anledning av fårikålens dag som er i morgen, tenkte jeg at kunne dele oppskriften på en klassisk fårikålgryte som vi benytter her i huset
Dag 3 av Kakekrigen var oppgaven å imponere med sjokolade. Formen jeg har brukt er 18 cm i diamenter. 1 egg. 100 g 55% kokesjokolade. Stekes på 180 grader i ca. 1,5 dl kremfløte. 1,5 dl kremfløte. 1 eggeplomme. 40 g hvit sjokolade stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter. 1 egg
Gårsdagens lille treningsøkt ble en liten halvtime på tredemølla her hjemme. Fortsatt god tors(k(dag. 1 brokkoli. 1 eple. 1/2 paprika. 1 ts sennep. ♥ Bak torsk i ovnen på 180 grader i 16-17 min, ha salt og pepper over etter steketid. 1 brokkoli 1 eple. 1/2 paprika 5 ss gresk yoghurt. 1 ts sennep
Jeg startet dagen med å lage en ny porsjon lavkarbo rundstykker. I dag var det veiedag igjen, og jeg har gått ned – 0,2 kg, tilsammen ned – 4,9 kg på drøye to måneder. Jeg møtte ei venninne på Løkka i dag også gikk vi til byen, passet bra med karbo dag så jeg koste meg med litt vin 0,2 kg
110 gram mykt smør ( Eller 170 gram. 1 stort egg. 1 ss ingefærpulver ( jeg brukte en blanding av pulver og friskrevet). 1 ts kanel. 1/2 ts salt. 1. Sett ovnen på 175 grader. 10. Stek i 10 minutter til du ser de er litt rundet men skikkelig krakkelerte på toppen. 11. Om du har shortening så er det det beste i forhold til denne oppskriften som er snart 100 år gammel. 110 gram mykt smør. 170 gram. 1 stort egg. 1 ss ingefær. 1 ts kanel. 1/2 ts salt. 1
I går var en veldig god dag på alle måter, jeg følte maten gikk veldig bra og jeg ble ikke sjesken, kanskje det har noe med at jeg var på butikken og handlet litt flere alternativer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.