I serien ny mat for elever på skolen, ble det i går laget ovnsbakttorskmedrødpesto. Torsken falt i smak, og var en rett som elevene gjerne ville ha igjen
Spis & Nyt ♫♫. Til denne retten passer det godt med kokt ris og ovnsbakte grønnsaker. Klar til å helle over matfløte, blandet medrødpesto og drysse over ost ♫
Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pestomed en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Server ovnsbakttorskmed ris ved siden av. Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto. Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper
Hell av vannet og legg de sammen med resten av grønnsakene og fisken i en smurt, ildfast form. Smør pesto på toppen av fiskestykkene og strø baconbiter over
Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt"
Rens og skjær paprika i strimler og squash og rødløk i biter. Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass
Skjær opp rødløk og stek løken til den blir myk sammen med litt olje/smør og karripulveret. Server sammen medtorsken og dryss gjerne litt ekstra karripulver på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.