Ikke alle bryr seg om dette, men jeg syns ikke det er noe godt med harde kjernebiter i eplemosen. Det tar ikke lange tiden, og du bør følge med så ikke eplene svir seg
-) Ettersom han var satt på røreoppgaven hadde han googlet oppskrifter på eplemos da jeg kom tilbake fra lekselesingen, og han kunne stolt meddele at vi hadde gjort helt rett i å tilsette vann
-) Ettersom han var satt på røreoppgaven hadde han googlet oppskrifter på eplemos da jeg kom tilbake fra lekselesingen, og han kunne stolt meddele at vi hadde gjort helt rett i å tilsette vann
Av epler kan du for eksempel lage syltetøy eller gelè, eplekake eller pai, glaserte epler, bake dem i ovnen, ha dem i salat, lage eplebiffer (kjøttkaker med raspet eple), lage eplecider og eplemost eller tørke dem i ovnen
Enten om min mor skulle lage eplemos eller syltetøy. Kok opp sukkerlaken med krydder. Det er sånn jeg føler det når jeg kjenner lukten av epler som syder i gryta
Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Det skal være godt med deig, så ikke spar på restene
Jeg jukser med iskremen da, så jeg bruker Tofuline sin vaniljeis når jeg serverer disse. Min favoritt er gule epler fordi jeg da får det syrlige og det søte samtidig
Jeg er veldig glad i epler og i det siste har jeg spist en del fruktsalat med vaniljekesam. Nå når vi går mot kaldere tider er det alltid godt med noe varmt å kose seg med
Denne friske juicen er nydelig. Ingefær og lime dekker sellersmaken perfekt. Så det er bare å hive oppi stangselleri, kjenner ikke smaken uansett, og det passer meg utmerket
Forbered et ark med pergament papir for å plassere eplene på senere. Vask og tørk epler. Skjær smøret i små terninger og smelte over svak varme i en panne med en tykk bunn
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
D rundstykker med raspet eple er faktisk sykt godt. pensle de med vann å dryss over litt sesamfrø. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.