Den marinertelaksen smakte helt nyydelig sammedmed sellerirotpurè. Krydderne gikk litt på slump desverre, så kan ikke komme med noen bedre mål enn dette
Marinertlaks servert med en deilig søtpotetblanding. Etter at jeg prøvde å marinere laks og andre råvarer med soyasaus er jeg blitt frelst, for gurimalla så digg det blir
(Spe ut rømme med litt melk og en god slump Estragon. Laks er noe vi spiser mye av her i landet. Pølsegrateng med potet og brokkoliPepperbakt torskeloin og bechamel med baconDel på
Server laksebitenemed litt saus og legg en klatt rød pesto på, ha potet/blomkålmos og brokkoli til. Bland sammen fiskekraft, soyasaus, kokosmelk og krydder, legg laksebitene i og sett det i kjøleskapet noen timer
Serveres med agurksalat, gulrøtter, poteter og holandaisesaus. Marinade av 2ss soyasaus, 1 ss honning, 1 ts cayennepepper og saft av en lime blandes og helles over laksen i en ildfast form
Litt sprø salat er også godt til - men ikke nødvendig - laks og asparges er jo veldig godt bare det. 150 - 200 gr laksefileter pr person. Kok opp 2 kjeler med saltet vann, 1 til gnocchi, og 1 til asparges. Lakesfileter, lar du ligge i litt Sweetchilli saus (4-5 min er nok), før du steker i stekepanne (ta med all overflødig saus i stekpannen). 150 - 200 gr laksefilet
Legg de varme grønnsakene og pasta på tallerkenen og topp medlaksen. Kok pasta etter anvisningen på pakken, jeg har brukt pasta med spinat, men du kan bruke en annen type pasta hvis du liker det bedre
Stekes sammen medlaksen i ovnen. To porsjonsstykker av en laksefilet. Til jul fikk jeg en kjempefin eske fra jobben, fylt med masse lokale råvarer som vi bruker selv i restauranten
Ceviche, eller fisk og skalldyr marinert i lime eller sitron, er en utrolig enkel måte å få et velsmakende og fantastisk godt fiskemåltid på bordet på null komma niks
Bakt ørret med pepperrotrømme. 1/2 Salmalaks eller annen filetKoriander og/eller bladpersille. Legg laksen i frysern i en times tidRør sammen ingrediensene til dressingenSkjær laksen så tynt du klarer og dandér skivene på et fatStrø over en klype gormetsaltFordel dressingen over laksen og la det hele stå å manrinere i minst 30 minutterPynt med grovhakket koriander og server med sprø salte kjeks
Dagen etter fikk jeg derfor nydelig ovnsbakt laksmed currysaus. no – fin kilde til matinspo med fisk. Her om dagen sa jeg «blææ, vil ikke ha laks» i en skikkelig barnslig tone da samboer spurte om jeg ville ha fisk til middag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.